Kevin Schijven Kevin Schijven
25/03/2022 11:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2022 11:07

Ethereum en solana in de plus, cardano en dogecoin corrigeren iets

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum en solana in de plus, cardano en dogecoin corrigeren iets

Foto: Chinnapong / Shutterstock.com

Bitcoin (BTC) kon gisteren weer een sprongetje maken en wederom trok het een groot aantal altcoins mee. Het marksentiment wordt alsmaar positiever en investeerders raken enthousiast over een mogelijk altcoin seizoen, of altseizoen. De totale marktkaptilisatie van alle cryptocurrencies steeg in de afgelopen 24 uur met 2% naar $2,09 biljoen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum 2,7% in de plus

Ethereum (ETH) had eerder deze week nog wat moeite met $3.000, maar kon gisteren al de $3.050 pakken. De ether koers dipte gisterenmiddag even terug richting $3.000 en maakte toen een flinke sprong naar $3.100. De rest van de avond hield ETH hier stand en afgelopen nacht steeg de koers zelfs iets verder en piekte vanochtend tweemaal naar $3.140. ETH dipte vervolgens even terug richting $3.100, maar stijgt ondertussen weer richting $3.140. Zo lijkt de opwaartse trend van ether vooralsnog door te zetten.

Advertentie

DOGE, SHIB, LUNA, ADA, XRP iets in de min

Toch kleuren niet alle grote crypto groen vandaag. Voor dogecoin (DOGE) was de $0,14 gisteren toch nog iets te veel en de koers zakt vandaag met 3,5% naar $0.135. Ook shiba inu (SHIB) heeft vooralsnog moeite om door $0.000025 te breken en staat 1% in de min. Terra (LUNA) schommelt tussen $92 en $95 iets omlaag en staat 1,6% in de min.

Cardano (ADA) corrigeert iets na de enorme stijging van de afgelopen dagen. ADA piekte gisterenavond nog even naar $1,18, maar komt vanochtend op $1,13 uit. Ripple (XRP) komt met $0,835 op ongeveer dezelfde prijs uit als 24 uur geleden. Datzelfde geldt voor avalanche (AVAX) met $85,7.

‘Geen ethereum ETF lancering in mei’, grote bank wijzigt standpunt
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

BNB, DOT, SOL in de plus

Binance coin (BNB) kon gisteren wel met BTC en ether mee stijgen en vooralsnog daaraan vast houden. BNB staat 1% in de plus en komt momenteel op $414 uit. Polkadot (DOT) toont een dergelijk patroon, steeg iets harder, maar heeft momenteel wat meer moeite. DOT staat ook 1% in de plus en komt op $20,9 uit. Solana (SOL) daarentegen bleef de afgelopen 24 uur voornamelijk opwaarts bewegen en komt momenteel op $103 uit waarmee koers 4,4% in de plus staat vandaag.

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 crypto hardste dalers en stijgers

In de top 100 zien we ook een aantal koersen corrigeren die deze week hard stegen. Zo staat mina protocol (MINA) 3% in de min en apecoin (APE) 4% in de min. Juno (JUNO) blijft zijn neerwaartse trend doorzetten en zakt met 7%. Humans.ai (HEART) is de grootse verliezer van de dag en daalt met 11%.

Daarentegen staan kusama (KSM), neo (NEO), basic attention token (BAT), theta fuel (TFUEL, pancakeswap (CAKE), ecash (XEC) en kadena (KDA) allemaal 4% in de plus. Near (NEAR) en zcash (ZEC) stijgen beide met zo’n 5%. Algorand (ALGO), thorchain (RUNE) en uniswap (UNI) staan al 7% in de plus.

FTX (FTT) token stijgt met 8% en ethereum classic (ETC) en aave (AAVE) met 10%. Xido finance (XIDO) en convex finance (CVX) staan 12% in de plus en axie infinity (AXS) zelfs 13%. Quant (QNT) is vandaag de hardste stijger uit de top 100, staat bijna 16% in de plus en komt momenteel bij $146 aan.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto Insiders Premium altcoin analyses

Wil je dieper op de altcoins en hun koersen ingaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie