Kevin Schijven Kevin Schijven
21/04/2022 10:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2022 10:00

Ethereum en XRP koersen kleuren rood, dogecoin zakt ’t hardst

Nieuws
Ethereum en XRP koersen kleuren rood, dogecoin zakt 't hardst

Foto: Chinnapong / Shutterstock.com

Terwijl bitcoin (BTC) voorzichtig blijft stijgen, verliezen de grootste altcoins juist wat terrein vandaag. Het grootste deel van de top 100 grootste cryptocurrencies kleurt rood vandaag, maar over het algemeen blijft het relatief rustig. De totale marktkapitalisatie stijgt met een half procent naar $2,035 biljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum stoeit met $3.100

Ethereum (ETH) kwam gisterenochtend weer boven $3.100 uit, maar had in eerste instantie nog wat moeite om hieraan vast te houden. Gisterenmiddag brak de ether koers hier toch doorheen en piekte kort boven $3.150, maar werd daar afgewezen. ETH dipte toen helemaal terug naar $3.050, maar kon hier een kleine rebound maken. Vanochtend lukt ETH nog niet door $3.100 te breken, maar de koers maakt een nieuwe poging op het moment van schrijven. Daarmee komt ETH net onder zijn prijs van 24 uur geleden uit.

Advertentie

LUNA & DOT iets in de plus

Terra (LUNA) maakte gisteren niet zo’n flinke piek, maar dipte daarna ook niet zo hard. LUNA komt momenteel weer op $95 uit, en staat daarmee een halve procent in de plus. Polkadot (DOT) dipte even naar $18,8, maar herstelde toen en schommelt vanochtend rond $19,3 waarmee koers 0,3% in de plus staat.

Near Protocol cryptonetwerk gaat overstap maken naar AI

ADA, SOL, BNB, AVAX dalen iets

Cardano (ADA) heeft iets meer moeite om nog te herstellen en duwt momenteel weer tegen $0,95 aan, iets onder de prijs van 24 uur geleden. Solana (SOL) volgt een dergelijke koersbeweging, maar komt met $107 0,5% lager uit dan 24 uur geleden. Binance coin (BNB) zakt met 1% naar $420. Ook avalanche (AVAX) staat 1% in de min en lukt nog niet om door $79 te breken.

12 Solana memecoins zijn binnen een maand al ingestort of verlaten

XRP, SHIB, DOGE zakken harder

Ripple (XRP) zakt echter met 2% en komt momenteel weer op $0,75 uit. Shiba inu (SHIB) zakt met 2,3% naar $0,000025. Dogecoin (DOGE) is vandaag onder de grootste crypto de grootste verliezer en daalt met 3,5% terug naar $0,14.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

In de top 100 staan de meeste crypto minder dan 3% in het rood. Voor sandbox (SAND), harmony (ONE), frax share (FXS) en arweave (AR) is dat echter al meer dan 4%. Voor near protocol (NEAR) en waves (WAVES) is dat zo’n 5%. Loopring (LRC) zakt met bijna 6% en apecoin (APE) en stepn (GMT) met zo’n 7%. Chain (XCN) staat vandaag bijna 10% in de min.

Aan de groene kant is het karig vandaag. Toch staan zilliqa (ZIL), ecash (XEC), basic attention token (BAT) en convex finance (CVX) ongeveer 4% in de plus. Monero stijgt met 5%, theta (THETA) met 6%, synthetix met 7%, eos (EOS) met 8%, en pancakeswap (CAKE) staat bijna 10% in de plus.

Litecoin (LTC) nadert cruciale zone, experts verwachten flinke stijging

Crypto Insiders Premium voor altcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie