Kevin Schijven Kevin Schijven
05/05/2022 10:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2022 10:01

Ethereum en XRP stijgen iets, cardano en zilliqa stijgen hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Cardano, fantom en deze crypto herstellen 't sterkst in aanloop naar CPI

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon gisteren een sprongetje maken na de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC). De angst neemt iets af en het vertrouwen weer iets toe. De meeste altcoins stegen vervolgens zelfs iets harder. Toch hebben veel cryptocurrencies vanochtend enigszins moeite om stand te houden, desondanks is de totale marktkapitalisatie met 2,6% gestegen naar $1,89 biljoen.

Grayscale houdt vertrouwen in komst ethereum ETF, ondanks expertzorgen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum stijgt met 3,2%

Ethereum (ETH) dipte dinsdag nog naar $2.770 en begon toen te stijgen. Gisterenochtend steeg de ether koers naar $2.880, maar kon hier nog niet doorheen breken. ETH zakte daarna naar $2.840 en toen kwam het FOMC nieuws naar buiten. ETH schoot vervolgens naar een piek van $2.960, maar komt vooralsnog niet verder dan dat. Vanochtend heeft ETH moeite stand te houden en zakt naar $2.930, de koers staat desondanks 3,2% in de plus.

Advertentie

LUNA in het rood

Terra (LUNA) heeft al meer moeite om stand te houden. Het lukte LUNA niet om aan $87 vannacht vast te houden en de koers zakt momenteel ook door $86 naar $85,5. Daarmee staat LUNA vandaag 1,3% in de min. Terra is bijna de enige crypto uit de gehele top 100 die vandaag rood kleurt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BNB, DOGE, SHIB in de plus

Binance coin (BNB) tikte vannacht bijna $405 aan, maar lukt vanochtend niet om boven $400 stand te houden. Toch staat BNB 2,4% in de plus. Ook dogecoin (DOGE) staat 2,4% in de plus, maar zakt momenteel naar $0,134. Shiba inu (SHIB) staat wederom 2,4% in de plus, maar daalt momenteel richting $0,0000214.

Vitalik Buterin investeerde groots in nieuw Ethereum project
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP, DOT, SOL stijgen harder

Ripple (XRP) piekte vannacht boven $0,65, maar zakt momenteel onder $0,64. Toch staat XRP vandaag al 3,4% in de plus. Polkadot (DOT) lijkt iets stabieler en blijft vooralsnog boven $16 waarmee koers maar liefst 5,3% in de plus staat. Solana (SOL) tikte vannacht nog een piek van $95 aan, maar komt momenteel onder $93 uit. Toch staat SOL 5,8% in de plus.

Crypto ontbijt: BlackRock fonds is beste ETF ooit, AI nieuws & meer
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

AVAX & ADA stijgen het hardst

Het lukte avalanche (AVAX) vannacht niet om $70 te heroveren, maar staat met een prijs van $66 vandaag alsnog maar liefst 7,9% in de plus. Cardano (ADA) is wederom de hardste stijger onder de grootste crypto. De ADA koers staat vandaag maar liefst 8,2% in het groen. Het lukte ADA vannacht nog niet om $0,9 te heroveren, maar kan de koers momenteel aan $0,87 vasthouden?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

ZIL hardste stijger crypto top 100

Loopring (LRC), curve (CRV), zcash (ZEC), tron (TRX) en apecoin (APE) staan vandaag ook allemaal zo’n 9% in de plus. Ethereum classic (ETC), uniswap (UNI), gala (GALA), cosmos (ATOM) en tezos (XTZ) stijgen zelfs met zo’n 10%. Lido (LDO) staat 12% in de plus, axie infinity (AXS) bijna 15% en waves (WAVES) maar liefst 20%. De grote winnaar van de dag is zilliqa (ZIL). De ZIL koers staat maar liefst 27% in de plus, al zakt de koers momenteel weer onder $0,9.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor altcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie