Rico Engelbarts
05/05/2020 06:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2023 12:21

Ethereum (ETH) blockchain bereikt 10 miljoenste block, vlak voor ETH 2.0 upgrade

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) blockchain bereikt 10 miljoenste block, vlak voor ETH 2.0 upgrade

Foto: leksiv/Shutterstock

Onlangs heeft de op een na grootste cryptocurrency een belangrijke mijlpaal gehaald, de Ethereum (ETH) blockchain heeft namelijk 10 miljoen blocks geproduceerd. Sinds het genesis block (het eerst geminede block) vijf jaar geleden is er meer dan 15 zettahashes aan computerkracht aan te pas gekomen om tot het 10 miljoenste block te komen.


In de Ethereum whitepaper stond dat elk block in theorie per 12,6 seconde ontdekt zou worden. Dit bleek echter toch iets hoger te liggen. Aan de Ethereum blockchain wordt om de ongeveer 20 seconde een block toegevoegd. Dit zou op kunnen lopen tot 50 seconden. Ter vergelijking, de Bitcoin (BTC) blockchain heeft in de 10+ jaar dat het actief is pas 628.900 blocks gecreëerd. Bij Bitcoin duurt het echter wel langer om een block te minen in tegenstelling tot Ethereum.
Vitalik Buterin kwam met zijn project Ethereum in de spotlight rond de tijd dat ook de koers van ethereum explodeerde. Hierna betrad het snel de top 100 cryptocurrencies om later in 2017 bijna groter te worden dan bitcoin.
Hoewel ETH een sterke start van het jaar had, kende het ook de hardste klap sinds het oprichten van de crypto. Op 12 maart zakte de koers op cryptocurrency-exchange Coinbase met bijna 50%. Toch wist ethereum terug te komen en heeft het ’t verlies van die zwarte dag alweer goed gemaakt en kon het zelfs weer boven de $200 uitkomen.
De 10 miljoen blocks zijn net op tijd gemined voor de overgang naar de geüpgradede versie van Ethereum, namelijk Ethereum 2.0. Dit project gaat ook wel onder de naam “Serenity” en staat gepland voor juli.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie