Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum (ETH) blockchain bereikt 10 miljoenste block, vlak voor ETH 2.0 upgrade

Ethereum (ETH) blockchain bereikt 10 miljoenste block, vlak voor ETH 2.0 upgrade

- Advertentie -

Onlangs heeft de op een na grootste cryptocurrency een belangrijke mijlpaal gehaald, de Ethereum (ETH) blockchain heeft namelijk 10 miljoen blocks geproduceerd. Sinds het genesis block (het eerst geminede block) vijf jaar geleden is er meer dan 15 zettahashes aan computerkracht aan te pas gekomen om tot het 10 miljoenste block te komen.

In de Ethereum whitepaper stond dat elk block in theorie per 12,6 seconde ontdekt zou worden. Dit bleek echter toch iets hoger te liggen. Aan de Ethereum blockchain wordt om de ongeveer 20 seconde een block toegevoegd. Dit zou op kunnen lopen tot 50 seconden. Ter vergelijking, de Bitcoin (BTC) blockchain heeft in de 10+ jaar dat het actief is pas 628.900 blocks gecreëerd. Bij Bitcoin duurt het echter wel langer om een block te minen in tegenstelling tot Ethereum.

Vitalik Buterin kwam met zijn project Ethereum in de spotlight rond de tijd dat ook de koers van ethereum explodeerde. Hierna betrad het snel de top 100 cryptocurrencies om later in 2017 bijna groter te worden dan bitcoin.

Hoewel ETH een sterke start van het jaar had, kende het ook de hardste klap sinds het oprichten van de crypto. Op 12 maart zakte de koers op cryptocurrency-exchange Coinbase met bijna 50%. Toch wist ethereum terug te komen en heeft het ’t verlies van die zwarte dag alweer goed gemaakt en kon het zelfs weer boven de $200 uitkomen.

De 10 miljoen blocks zijn net op tijd gemined voor de overgang naar de geüpgradede versie van Ethereum, namelijk Ethereum 2.0. Dit project gaat ook wel onder de naam “Serenity” en staat gepland voor juli.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.498,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.218,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.239,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.254,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.329,20 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...