Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum (ETH) gebruiker betaalt per ongeluk megabedrag voor transactie van slechts $120

Ethereum (ETH) gebruiker betaalt per ongeluk megabedrag voor transactie van slechts $120

Iemand heeft per ongeluk bijna 80 keer zoveel betaald voor een cryptocurrency transactie dan het bedrag dat hij heeft verstuurd.

- Advertentie -

Proudbitcoiner meldt op Reddit, een sociale mediawebsite, dat hij via de gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange (DEX) Uniswap 0.2955 wrapped ether (WETH) had omgeruild voor 531 CHI, ter waarde van ongeveer $120.

Echter heeft deze gebruiker vervolgens 23,5217 ether (ETH) betaald voor de transactie ter waarde van maar liefst $9.430 op het moment van schrijven. Een gemiddelde transactie kost momenteel 0.0022 ETH (iets meer dan $1).

De Reddit-gebruiker meldt dat hij per ongeluk 200.000 invulde voor de zogeheten gas prijs, wat ethereum gebruikt voor transacties. Gas prijzen worden aangegeven in Gwei en zijn een miljardste van een ether.

Gebruikers zijn vrij zelf in te vullen hoeveel zij voor een transactie willen betalen. Soms willen mensen meer dan het gemiddelde betalen om hun transacties voorrang te geven. Echter is het hierdoor dus ook mogelijk dat men typfouten maakt.

Op de blockchain zijn transacties onveranderbaar. Proudbitcoiner kan dit proces dus niet omdraaien en miners, die deze kosten vangen, zijn niet verplicht het geld terug te sturen. Daarom is ProudBitcoiner naar Reddit gestapt om te vragen om hulp.

- Advertentie -

ProudBitcoiner meldt dat hij contact heeft opgenomen met Ethermine en de CEO van het bedrijf Peter Pratscher. Hij hoopt dat deze miners het geld zullen terugsturen. Zij hebben op het moment van schrijven nog niet gereageerd op het voorval.

Echter, zoals een Reddit gebruiker al meldde, had het bedrijf al eerder aangegeven zich voortaan niet meer gaat bemoeien met hoge transactiekosten. Destijds had namelijk iemand per ongeluk zelfs $2,5 miljoen betaald voor een transactie.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.794,90 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.817,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.837,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.881,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.060,20 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...