Kevin Schijven Kevin Schijven
05/11/2020 19:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2020 19:58

Ethereum (ETH) gebruiker betaalt per ongeluk megabedrag voor transactie van slechts $120

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) gebruiker betaalt per ongeluk megabedrag voor transactie van slechts $120

Foto: leksiv/Shutterstock

Iemand heeft per ongeluk bijna 80 keer zoveel betaald voor een cryptocurrency transactie dan het bedrag dat hij heeft verstuurd.
Proudbitcoiner meldt op Reddit, een sociale mediawebsite, dat hij via de gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange (DEX) Uniswap 0.2955 wrapped ether (WETH) had omgeruild voor 531 CHI, ter waarde van ongeveer $120.
Echter heeft deze gebruiker vervolgens 23,5217 ether (ETH) betaald voor de transactie ter waarde van maar liefst $9.430 op het moment van schrijven. Een gemiddelde transactie kost momenteel 0.0022 ETH (iets meer dan $1).
De Reddit-gebruiker meldt dat hij per ongeluk 200.000 invulde voor de zogeheten gas prijs, wat ethereum gebruikt voor transacties. Gas prijzen worden aangegeven in Gwei en zijn een miljardste van een ether.
Gebruikers zijn vrij zelf in te vullen hoeveel zij voor een transactie willen betalen. Soms willen mensen meer dan het gemiddelde betalen om hun transacties voorrang te geven. Echter is het hierdoor dus ook mogelijk dat men typfouten maakt.
Op de blockchain zijn transacties onveranderbaar. Proudbitcoiner kan dit proces dus niet omdraaien en miners, die deze kosten vangen, zijn niet verplicht het geld terug te sturen. Daarom is ProudBitcoiner naar Reddit gestapt om te vragen om hulp.
ProudBitcoiner meldt dat hij contact heeft opgenomen met Ethermine en de CEO van het bedrijf Peter Pratscher. Hij hoopt dat deze miners het geld zullen terugsturen. Zij hebben op het moment van schrijven nog niet gereageerd op het voorval.
Echter, zoals een Reddit gebruiker al meldde, had het bedrijf al eerder aangegeven zich voortaan niet meer gaat bemoeien met hoge transactiekosten. Destijds had namelijk iemand per ongeluk zelfs $2,5 miljoen betaald voor een transactie.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie