Shane Kuijpers
05/05/2021 15:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2021 15:08

‘Ethereum (ETH) heeft een golf van financiële innovatie ontketend,’ aldus rapport FED Bank

icon-altcoins
Altcoin nieuws
'Ethereum (ETH) heeft een golf van financiële innovatie ontketend,' aldus rapport FED Bank

Foto: leksiv/Shutterstock

De Federal Reserve Bank van St. Louis, een stad in de Verenigde Staten, heeft zich verdiept in de uitbreiding van Decentralized Finance (DeFi) en heeft een rapport gepubliceerd. In het rapport komt de rol van Ethereum (ETH) duidelijk naar voren.

Het onderzoek werd op 2 mei jl. uitgebracht en is geschreven door Dr. Fabian Schär. Hij nam de wereld van DeFi flink onder de loep en kwam tot de conclusie dat als de zorgen en risico’s wat betreft beveiliging verholpen kunnen worden, dit zomaar eens kan leiden tot gigantische verschuivingen in de financiële industrie.

“Defi maakt gebruik van zogeheten ‘smart contracts’ om zo protocollen te creëren die bestaande diensten overnemen op een meer open en transparante manier”. Zo schreef Fabian Schär. Ook was hij te spreken over de toegankelijkheid, efficiëntie en de mogelijkheid tot zelf samenstellen.

“DeFi kan leiden tot een paradigmaverschuiving in de financiële industrie en mogelijk bijdragen aan een meer robuuste, open en transparante financiële infrastructuur.”

Dit sluit aan bij het feit dat DeFi goed presteert de afgelopen tijd.

DeFi is in het afgelopen jaar op fenomenale wijze met ruim 700% gegroeid. Dit gaat over de totale waarde die gekoppeld is aan het ecosysteem. Op het moment van schrijven is die waarde een all-time high van $134 miljard, verspreid over verschillende blockchains, volgens de gegevens van DeFiLlama.

De ruggengraat van het DeFi ecosysteem bestaat volgens Schär uit de eerder genoemde smart contracts. De meerderheid van deze smart contracts draait op Ethereum. Het rapport noemt meerdere populaire DeFi platformen, maar Ethereum is met afstand de populairste en grootste.

ETH wordt daarnaast ook gebruikt als onderpand voor een heleboel DeFi protocollen en 9% van het totale aanbod, ofwel zo’n 10,5 miljoen ether zou vergrendeld zijn, volgens Defipulse.

Ethereum heeft een golf van innovatie ontketend die volledig is gebouwd op blockchain technologie, aldus Dr. Schär, die werkzaam is aan de universiteit van Basel. De groei van digitale activa zoals ETH en het potentieel van DeFi betekenen volgens hem dat de sector nog veel grotere dingen kan verwachten:

“De spectaculaire groei van deze activa samen met een aantal echt innovatieve protocollen suggereert dat DeFi relevant kan worden in een veel bredere context en heeft de interesse gewekt van beleidsmakers, onderzoekers en financiële instellingen.”

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie