Ethereum (ETH) kan belangrijke rol gaan spelen in herstel na coronavirus pandemie, aldus Buterin

Tijdens het Ethereal Summit 2020 congres zei de medeoprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin dat Ethereum mogelijk een grote rol kan gaan spelen in het herstel van de wereld en toestroom van nieuwe gebruikers van cryptocurrencies na de coronacrisis.

- Advertentie -

Tijdens een interview met Camila Russo van The Defiant gaf hij aan dat Ethereum wel eens een belangrijk vangnet kan zijn voor de schade die het coronavirus aanricht. De laatste financiële crisis bracht namelijk iets nieuws teweeg, de creatie van Bitcoin (BTC). Russo vroeg zich tijdens het interview ook af of dit wellicht een nieuwe stroom gebruikers teweeg gaat brengen.

Volgens Buterin zijn er gelijkenissen tussen de crisis in 2008 en die in 2020. Echter is de huidige crisis meer een virus crisis en een politieke crisis en niet zo zeer een financiële. Volgens hem zijn er uiteraard financiële aspecten zoals het bijdrukken van geld maar het financiële gedeelte is zeker niet de essentie van de crisis.

Tijdens het interview werd er gevraagd naar Buterin’s mening over de quantitative easing en hoe dat in verhouding staat met de toestroom van nieuwe gebruikers in cryptocurrencies. Hij antwoordde hierop dat deze elementen zeker bij gaan dragen aan de toestroom van nieuwe gebruikers maar legde de nadruk vooral op de financiële staat waarin we verkeren.

In het interview stelde Russo een hypothese op, een wereld waarin het gebruik van dollars afneemt, China meer politieke macht krijgt en er veel politieke onduidelijkheid is. Zijn mensen dan geneigd om gebruik te maken van cryptocurrencies? En welke rol speel Ethereum daar dan in?

Volgens Buterin is er zeker een mogelijkheid voor Ethereum om een rol als vangnet voor de economie aan te nemen. Zeker wanneer de er veel politieke onzekerheid plaats gaat vinden. Volgens Buterin kan Ethereum best het netwerk zijn wat alles bij elkaar houdt.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.273,60 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.301,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.342,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.391,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.553,20 Kopen
Laatste nieuws

Ethereum 2.0 lancering nog maar uren verwijderd, meer dan $500 miljoen...

0
De lancering van Ethereum (ETH) 2.0 is nog maar enkele uren verwijderd en de verwachtingen zijn zeer hooggespannen. Op 1 december om 12 uur...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...