Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) ontwikkelaars bespreken hoge gas fee en proberen tot een oplossing te komen

Tijdens een online vergadering waar alle core ontwikkelaars van Ethereum (ETH) aanwezig waren afgelopen vrijdag werden een aantal verbeteringen voorgelegd. Dit was naar aanleiding van de historisch hoge gas fee die er momenteel is.

Tijdens de vergadering wilden de ontwikkelaars aandacht schenken aan de hoge gas fees en een mogelijke tijdelijke oplossing. Aan het begin van de podcast maakte een onafhankelijke Ethereum onderzoeker, Alexey Akhunov, een opmerking over gas en hoe deze token mogelijk de prijs van ethereum omhoog drijft.

- Advertentie -

Momenteel kunnen gebruikers van de Ethereum blockchain, op het moment dat zij een transactie doen een vast aantal gas betalen. Dit is volgens Akhunov een probleem omdat je de transactie niet kan annuleren waardoor de prijzen voor gas, door een opstapeling van biedingen steeds omhoog gedreven worden. De meest rendabele transacties worden eruit gepikt en de minder rendabele transacties blijven staan. Ergens tijdens de podcast werd er gesproken over een mogelijk refund mechanisme dat gepaard zou gaan met de gas tokens. Hoe dat precies uitgewerkt wordt is nog onduidelijk omdat er wat ogen en haken aan zitten.

De overige onderwerpen die tijdens de online vergadering besproken werden waren geen onderwerpen die direct van kracht zouden gaan om de prijs van gas fee omlaag te krijgen. Er is een voorstel besproken die aangedragen werd door Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin en hoofdontwikkelaar Martin Swende.

In het EIP-2929 voorstel staat dat de ontwikkelaars de gas prijs mogelijk willen verhogen om gebruikers te beschermen tegen mogelijk Denial of Service (DoS) aanvallen. Dit zou meer vertrouwen kunnen wekken bij ontwikkelaars die applicaties maken op de blockchain van Ethereum. Daarnaast staat in het voorstel dat de gas prijs voor digitale opslag omhoog moet. Dit heeft wederom te maken met het tackelen van het DoS probleem waar Ethereum mee kampt. Op de lange termijn zou een hogere gas prijs voor dergelijke operaties betekenen dat andere dienstverlening gerelateerd aan de digitale opslag goedkoper kan worden.

In het EIP-2711 voorstel, wat ook besproken werd tijdens de vergadering, staan plannen omschreven die meer impact zouden hebben op het algemeen gebruik van ethereum. Zo werd de mogelijkheid besproken om een ander account te laten betalen voor iemands transactie fee. Ook werd het idee aangedragen om een grotere hoeveel transacties te kunnen doen in één keer die daarna in chronologische volgorde verwerkt worden. En als laatst werd er een automatisch tijdslimiet voorgesteld voor de transacties die in de mempool terecht komen.

Een automatisch tijdslimiet wordt volgens ontwikkelaar, Micah Zoltu inmiddels al gebruikt op platforms zoals Uniswap. Als dit via smart contracts gebeurt dan wordt de transactie alsnog ingeschoten als een mislukte transactie, naderhand kan hij verwijderd worden als hij verlopen is. Echter staat hier nog niets over vast en staan deze punten slechts ter discussie.

De conclusie is dat de ethereum fee voorlopig sterk afhankelijke blijft van vraag en aanbod.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.170,20 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.170,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...