Timo Bult Timo Bult
07/12/2020 11:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2020 11:45

Ethereum (ETH) prijs blijft in de buurt van de $600, deze trader richt pijlen op $1.200

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) prijs blijft in de buurt van de $600, deze trader richt pijlen op $1.200

Foto: leksiv/Shutterstock

De ethereum (ETH) prijs hangt al een tijdje rond het prijsniveau van $600. Een duurzame uitbraak boven dit prijsniveau is er nog niet geweest, ondanks dat ethereum hier voor het eerst midden november aankwam. Desalniettemin ziet het er volgens deze analist en trader bullish uit voor de lange termijn.
Wanneer we terugblikken op de prijsactie in 2020 dan is te zien dat ETH een enorme stijging heeft doorgemaakt. Deze zette in juli in bij het prijsniveau van $235. Bijna 140 dagen later handelt de prijs van ethereum zo’n 155% hoger. Bij $600 lijkt nu echter het grote struikelblok te liggen.
De analist, die zich op Twitter de “Crypto Cactus” noemt en meer dan 20.000 volgers heeft, ziet echter positieve signalen voor de lange termijn. Middels een grafiek laat hij zien welke prijszones voor hem belangrijk zijn en stippelt hij zijn verwachte koersverloop uit.


Het ETH/USD-handelspaar ziet er volgens hem “sappig” uit op de tweewekelijkse grafiek. De trader gebruikt onder andere Fibonacci lijnen en markeert de candle van de afgelopen twee weken. Daarop zou te zien zijn dat de bulls een impuls hebben kunnen geven.
De trader kijkt nu naar het prijsniveau bij $800 en vervolgens de $1.200. Volgens zijn scenario zou de ETH koers hier in de loop van 2021 aan kunnen komen. Toch blijft het ook belangrijk om naar bitcoin (BTC) te kijken. BTC beïnvloed ethereum namelijk nog altijd sterk.
Ook op fundamenteel vlak ziet ethereum er goed uit. Zo kon vanochtend op Crypto Insiders gelezen worden dat er nu meer dan 1 miljoen DeFi gebruikers zijn op Ethereum. Daarnaast lanceert het Canadese 3iQ ’s werelds eerste ethereum exchange-traded fund (ETF)!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie