Timo Bult Timo Bult
03/05/2021 19:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2021 19:33

Ethereum (ETH) prijs naar nieuw record terwijl exchange reserves juist afnemen, wat betekent dit?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) prijs naar nieuw record terwijl exchange reserves juist afnemen, wat betekent dit

Foto: leksiv/Shutterstock

Terwijl ethereum (ETH) vandaag een nieuwe all-time high (ATH) bereikte van $3.263, nam de instroom van ETH naar exchanges juist af. Dat stelt de crypto-journalist Colin Wu in een recente tweet. Ander goed nieuws omtrent ethereum is dat het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf Mogo ethereum heeft gekocht.

Ethereum reserves van exchange nemen verder af

De ethereum prijs is dus tot nieuwe hoogtes gestegen nadat de koers de $3.000 wist te breken. Een mooie kers op de taart nadat ETH de afgelopen dagen steeds een stapje verder omhoog wist te zetten. Colin Wu, beter bekend als Wu Blockchain op Twitter, laat op Twitter weten dat hem iets opvalt.

“Ethereum brak door $3.000, en de stijging van Eth (311%) dit jaar is bijna 3x die van Bitcoin (106%). Glassnode toont aan dat de ETH die in 24 uur de beurs binnenstroomde, met 44,2% daalde.”

Ondanks de historisch hoge ETH prijs lijken dus steeds minder mensen hun ether te willen verkopen. Een bullish teken aangezien dit in principe betekent dat het aanbod op de markt kleiner wordt terwijl de vraag stijgt. Dit is een van de aandrijvende factoren dat ethereum nu in prijs stijgt.

Mogo koopt na bitcoin (BTC) ook ETH

Dan was er nog wat anders bullish nieuws voor ethereum. Het aan de Nasdaq genoteerde fintech-bedrijf Mogo heeft namelijk 146 ethereum gekocht. Het bedrijf heeft als plan om uiteindelijk 5% van zijn cashreserves vast te houden in crypto.

Eerder kocht Mogo al 18 bitcoins (BTC) tegen een gemiddelde prijs van $33.000. Nu bezit het dus ook nog eens 146 ETH die het kocht voor een gemiddelde prijs van $2.780. Die investering werpt dus nu al zijn vruchten af met ethereum boven de $3.000!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie