Timo Bult Timo Bult
14/12/2020 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2020 14:11

Ethereum (ETH) stroomt weg bij exchanges, hebben investeerders vertrouwen in de toekomst?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) stroomt weg bij exchanges, hebben investeerders vertrouwen in de toekomst

Foto: leksiv/Shutterstock

Gisteren was al op Crypto Insiders te lezen dat het aantal bitcoins (BTC) op de cryptocurrency exchanges aan het afnemen is. Uit data van Santiment blijkt nu dat ethereum (ETH) een gelijke trend ziet.
Het aantal ETH of exchanges bereikte in maart een piek, waarschijnlijk als gevolg van de crash die werd veroorzaakt door de paniek omtrent het coronavirus. Sindsdien is er echter weer 5 miljoen ETH van de exchanges afgehaald.
Gedurende de piek in maart stond er 19 miljoen ETH op de exchanges, ongeveer 17% van de totale voorraad. Dit aantal is gedurende de afgelopen maanden afgezakt naar 14 miljoen ETH wat 13% van de totale voorraad is.
De balans van cryptocurrencies op exchanges is een interessante factor om in de gaten te houden. Hoe meer bitcoin, ethereum of andere crypto er op een exchange staan, des te aannemelijker het wordt dat mensen meer geneigd zijn om hun crypto te verkopen. Wordt er juist meer crypto van de exchanges afgehaald, zoals nu het geval is, dan kan dit een indicatie zijn dat investeerders hun crypto voor de lange termijn willen vasthouden, wat positief is voor de prijs.
Het hodl’en is een van de mogelijke redenen voor de afname. Ook kan het zijn dat meer mensen hun ETH staken, of vastzetten, nu Ethereum 2.0 is gelanceerd. De impact van deze ontwikkeling zal echter een stuk kleiner zijn aangezien het staken van ETH wellicht nog niet heel makkelijk is.
Benieuwd naar wat de altcoins doen op het moment? Kijk dan hier de nieuwe altcoin video van John van Meer!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie