Kevin Schijven Kevin Schijven
30/05/2022 10:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2022 10:02

Ethereum klimt, cardano en shiba inu stijgen flink, luna classic gaat hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP en solana in de min, maar shiba inu, chiliz en bonk stijgen fors

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is momenteel flink aan het stijgen en veel altcoins zien ook een opleving. Een aantal cryptocurrencies maken zelfs flinke sprongen, maar kunnen ze dit deze week volhouden? Een aantal crypto liepen al tegen weerstand vanochtend aan en corrigeren. De totale marktkapitalisatie stijgt desondanks met 5,2% naar $1,33 biljoen.

Ethereum Foundation onderzocht door autoriteiten, onrust in gemeenschap
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum stijgt met 7%

Ethereum (ETH) dipte kort voor het weekend nog helemaal naar een low van $1.720. Gisteren heroverde de ether weer $1.800 en afgelopen nacht begon de koers flink te stijgen. ETH kwam nog wat weerstand rond $1.880 tegen, maar brak daar vanochtend doorheen. Op het moment van schrijven lijkt ETH mogelijk zelfs de $1.900 te breken koers maar liefst 7% in de plus staat vandaag.

https://twitter.com/mskvsk/status/1531159027400421376

Advertentie

TRX, DOGE, XRP in de plus

Tron (TRX), de enige altcoin die afgelopen week groen kleurde, blijft vandaag iets achter. TRX maakte gisterenavond eerst nog een duik omlaag en heeft vanochtend wat moeite met $0,83. Toch staat TRX 2,7% in de plus vandaag. Dogecoin (DOGE) steeg al harder en staat 4% in de plus, maar kon vanochtend nog niet door $0,087 breken. Ripple (XRP) werd vanochtend op $0,4 afgewezen, maar we zien mogelijk snel een hertest. XRP staat 4,1% in de plus.

Ethereum-netwerk gezonder, maar nog te vroeg om te juichen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

BNB, DOT, AVAX, SOL stijgen flink

Binance coin (BNB) is momenteel in gevecht met $320 en staat daarmee 5,7% in de plus. Polkadot (DOT) brak afgelopen nacht weer door $10, maar het werd vanochtend rond $10,6 nog iets te veel. Toch staat DOT al 8,6% in de plus.  Avalanche (AVAX) lukt nog niet om door $28 te breken, maar staat desondanks vandaag 9% in de plus. Solana (SOL) staat zelfs 9,5% in de plus, maar de $47 is mogelijk omgeslagen van support naar weerstand.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

SHIB en ADA stijgen het hardst

Shiba inu (SHIB) kwam vanochtend even boven $0,000012 uit, maar zakt er nu weer iets onder. Toch staat SHIB vandaag maar liefst 11,2% in het groen. Cardano (ADA) is vandaag de winnaar onder de grootste crypto en stoeit momenteel met $0,52 waarmee koers zelfs 12,2% in de plus staat.

Ethereum beursfonds zet nieuwe stap, maar zorgen blijven
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

Verder staan kucoin token (KCS), kusama (KSM), cosmos (ATOM) en tezos (XTZ) zo’n 10% in de plus vandaag. Voor harmony (ONE), zcash (ZEC), monero (XMR), fantom (FTM), chainlink (LINK) en graph (GRT) is dat 11%. Axie infinity (AXS), maker (MKR), neo (NEO), theta fuel (TFUEL), loopring (LRC), algorand (ALGO) en uniswap (UNI) staan zelfs 12% in de plus vandaag.

Stellar (XLM), stepn (GMT), decentraland (MANA), gala (GALA) en near (NEAR) stegen met 13% in de afgelopen 24 uur. Apecoin (APE), evmos (EVMOS) en theta (THETA) stegen met 14%. Synthetix (SNX) en arweave (AR) staan al 17% in de plus. Thorchain (RUNE) staat 18% in de plus, elrond (EGLD) 19%, helium (HNT) 20% en waves (WAVES) maar liefst 29%.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Luna Classic gaat als een raket

De nieuwe terra (LUNA) token werd zaterdag onmiddellijk gedumpt waardoor koers bijna 70% onder zijn top ligt en bleef de afgelopen 24 uur rond $6 hangen. De oude token, terra luna classic (LUNC), steeg daarentegen met maar liefst 84% in de afgelopen 24 uur, al begint de koers nu te dalen.

De Amerikaanse overheid zit achter Ethereum aan, maar waarom?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere altcoin analyses ontvangen? Word dan lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie