Kevin Schijven Kevin Schijven
09/03/2022 10:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2022 10:39

Ethereum klimt, terra en monero hardste stijgers in groene crypto-markt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum klimt, terra en monero hardste stijgers in groene crypto-markt

Foto: Led Gapline/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon afgelopen nacht een flinke sprong maken en het positieve sentiment trekt gelijk de altcoins mee. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies staat 6,5% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden en komt vanochtend op $1,93 biljoen uit.

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum staat 7% in de plus

Ethereum (ETH) had gisterenochtend nog moeite met $2.600, maar kon daar afgelopen nacht eindelijk doorheen breken. Vervolgens begon de ether koers, net als bitcoin, steeds sneller stijgen en komt vanochtend op $2.760 uit. Daarmee staat ETH maar liefst 7% in de plus, al is de verwachting dat $2.800 flink wat weerstand zou kunnen bieden.

Advertentie

BNB, XRP, DOGE, SHIB blijven iets achter

Binance coin (BNB) blijft iets achter vandaag. De BNB koers doorbrak vanochtend even $400 maar kon daar niet aan vasthouden en zakt nu terug naar $395. Toch staat BNB alsnog 2,4% in de plus. Ook ripple (XRP) blijft iets achter, maar staat alsnog 3,3% in de plus en komt op $0,75 uit. Dogecoin (DOGE) staat ook 3,3% in de plus en komt momenteel op $0,124 uit. Shiba inu (SHIB) staat al 3,8% in de plus en stijgt naar $0,0000243.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

ADA, SOL, DOT en AVAX stijgen al harder

Cardano (ADA) staat zelfs 4,8% in de plus maar lijkt wat moeite nog te hebben met $0,85. Solana (SOL) stijgt met 6% naar $88,5. Polkadot (DOT) staat 6,3% in de plus maar lukt nog niet om $18 te bereiken. Avalanche (AVAX) kon zelfs 8,2% stijgen in de afgelopen 24 uur en komt momenteel op $78,3 uit.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Terra wederom hardste stijger van top 10 crypto

Toch is het weer terra (LUNA) die de show steelt. LUNA bleef afgelopen nacht hard stijgen waarmee de koers vandaag maar liefst 19,5% in de plus staat. De koers duwt momenteel tegen weerstand rond $97 en $98 aan.

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 crypto hardste stijgers

Waves (WAVES) is vandaag de enige crypto uit de top 100 is die echt in de min staat. Toch is waves ook de enige koers die maar liefst 30% in de plus staat ten opzichte van een week geleden. De rest van de markt komt daar niet in de buurt van.

Wel hebben we een groot aantal flinke stijgers vandaag. Zo staan anchor protocol (ANC), nexo (NEXO) en dash (DASH) allemaal meer dan 10% in de plus. Near (NEAR) staat 12,5% in de plus, kadena (KDA) 13,5% en zcash (ZEC) zelfs 15,5%. Synthetix (SNX) stijgt met 17,5%, arweave (AR) met 18,5%, en ecomi (OMI) met maar liefst 19%.

Monero (XMR) is vandaag de hardste stijger op de markt. XMR staat 20% in de plus en leek afgelopen nacht zelfs even $200 heroverd te hebben. Echter zakt XMR momenteel naar $196. Toch valt het op dat zogeheten privacy coins even in de smaak waren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie