Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin weerlegt kritiek van Bitcoin-supporter

De medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft een lange reactie gepubliceerd waarin hij ingaat op de kritiek van een Bitcoin-supporter. De Bitcoin-aanhanger, Tuur Demeester, bekritiseerde Ethereum in een vloed van Tweets, en benoemde een lijst aan problemen waar het project volgens hem mee kampt.

- Advertentie -

Volgens Demeester is de onderliggende techniek van Ethereum het tegenovergestelde van Bitcoin, en probeert het alsnog dezelfde mate van decentralisatie en onveranderlijkheid te behalen. De ambities van Ethereum slaan daarom nergens op volgens hem. Hij beschrijft het project als niets anders dan een “wetenschappelijk experiment”.

Daarnaast zijn plannen omtrent schaling van het project, zoals sharding en Proof of Stake (PoS), waardeloos. Hij benadrukte dat geen van die beloftes op tijd wordt geleverd en dat de integratie van sharding “een droom” blijft. Volgens Demeester is Ethereum door dit alles “de Yahoo van deze tijd”.

Een dag later maakte Buterin duidelijk dat hij dit niet zomaar liet gebeuren. Op de subreddit van Ethereum ging hij zorgvuldig in op alle punten van Demeester. Zo zei Buterin dat alle cryptocurrency projecten “wetenschappelijke experimenten” zijn, aangezien het in principe allemaal nog prototypen zijn.

Over de kritiek op sharding schreef Buterin:

De kernprincipes van sharding zijn al jaren bekend en het ontwerp al bijna een jaar. De implementatie staat voor de deur. Sharding is inderdaad nog niet klaar, maar andere belangrijke dingen hebben we al wel geïmplementeerd.”

Ten slotte ging Buterin in op de vooruitgang die de Ethereum community heeft geboekt. In reactie op de kritiek op PoS zei hij dat de vertragingen “niet door technische problemen zijn ontstaan, maar door een aantal meningsverschillen binnen het project.”

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.172,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.004,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.016,20 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.049,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.091,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.172,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.004,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.016,20 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.049,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.091,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...