Kevin Schijven Kevin Schijven
02/03/2022 11:38 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2022 11:38

Ethereum op punt van uitbreken? Solana neemt leiding in groene crypto-markt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum op punt van uitbreken? Solana neemt leiding in groene crypto-markt

Foto: solvertv/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon maandag een flinke sprong maken en trok toen de koersen van de meeste altcoins uit de top 100 mee. De stijging van bitcoin remt even af, maar de koers zit nog in een opwaartse trend. Terwijl bitcoin voorzichtig loskoppelt van meer traditionele aandeelmarkten, zien we de altcoins van bitcoin iets loskoppelen. Ondanks dat de stijging iets afremt, staan de meeste cryptocurrencies in het groen en stijgt de totale marktkapitalisatie met 2% naar $2,03 biljoen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Staat ethereum op het punt om uit te breken?

Ethereum (ETH) is weer voor het eerst in twee weken in gevecht met de $3.000. De ether koers maakte gisterenmiddag nog een flinke sprong, brak toen even door $3.000 en tikte een piek van $3.030 aan. Ether werd echter afgewezen en kelderde terug naar $2.900, toch hield de koers daar stand waarmee ether in een opwaartse trend bleef. Vroeg vanochtend maakte ether nogmaals een poging om door $3.000 te breken, maar werd weer afgewezen en zakte naar $2.950. Op het moment van schrijven komt ETH wederom bij $3.000 aan waarmee koers 4% in de plus staat ten opzichte van 24 uur geleden.

Advertentie

XRP, ADA, LUNA, AVAX, DOT en BNB blijven achter

De meeste grote crypto konden echter niet aan hun stijging vannacht vasthouden en corrigeerden iets omlaag. Desondanks staan ze nog in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Ripple (XRP) werd gisterenmiddag op $0,8 afgewezen en komt vanochtend op $0,774 uit waarmee koers 1% in de plus staat. Cardano (ADA) tikte gisterenmiddag bijna $1 aan, maar zakte toen terug naar $0,96 waardoor koers alsnog 1,2% in de plus staat. Terra (LUNA) was verreweg de hardste stijger afgelopen dagen, maar remt nu ook iets af. Toch staat LUNA 1,3% in de plus, en lijkt nog in een opwaartse trend te zitten.

Avalanche (AVAX) werd gisteren rond $90 afgewezen en maakte vanochtend nogmaals een poging. Echter valt AVAX weer terug naar $68,5, toch staat koers alsnog 1,4% in de plus. Polkadot (DOT) is momenteel aan het stijgen en test de $19 waarmee koers 1,6% in de plus staat. Binance coin (BNB) schommelt vanochtend steeds iets verder omhoog waarmee koers op $414,5 uitkomt en 1,8% in de plus staat.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Solana neemt voortouw

Dogecoin (DOGE) is momenteel een flinke sprong aan het maken. DOGE werd gisteren op $0,137 afgewezen, zakte naar $0,1325 maar schiet momenteel naar $0,136 waarmee koers 3,5% in de plus staat. Shiba inu (SHIB) maakt niet zo’n sprong vanochtend, maar staat alsnog 3,8% in de plus. Solana (SOL) brak vanochtend vroeg wellicht uit en maakte zelfs een enorme sprong. De koers werd op $105 afgewezen, maar lijkt momenteel opnieuw een poging te maken om hier doorheen te breken. Daarmee staat SOL vandaag maar liefst 8,6% in de plus.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Top 100 crypto hardste dalers

De afgelopen dagen kleurden nauwelijks koersen uit de top 100 rood. Vandaag zien we toch een handjevol corrigeren, al is het niet erg diep. Amp (AMP), internet computer (ICP), theta fuel (TFUEL), theta network (THETA) en tezos (XTZ) staan zo’n 1% in de min. Pancakeswap (CAKE), cosmos (ATOM), klaytn (KLAY), bitcoin sv (BSV), ecomi (OMI), humans.ai (HEART) en algorand (ALGO) dalen met ongeveer 2%. Helium (HNT) zakt met 2,6%, frax share (FXS) met 5,6% en radix (RDX) met 6,1%.

Veelbelovend Ethereum project krijgt steun van Coinbase en Google Cloud
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 crypto hardste stijgers

Daarentegen staan de meeste altcoins alsnog in het groen, al is het voor de meeste koersen minder dan 3%. Elrond (EGLD), axie infinity (AXS), celsius network (CEL), chainlink (LINK) en juno (JUNO) stijgen met zo’n 4%. Waves (WAVES), harmony (ONE) en sandbox (SAND) stijgen met 5%. Polygon (MATIC), chiliz (CHZ) en curve (CRV) staan 6% in de plus. Arweave (AR) stijgt 8% en near (NEAR) 9%. Kadena (KDA), fantom (FTM) en anchor protocol (ANC) staan 12% in de plus. Thorchain (RUNE) stijgt zelfs met 16%. Convex finance (CVX) staat niet alleen vandaag maar zelfs in het afgelopen uur bijna 30% in de plus, een enorme stijging. CVX komt momenteel op $27 uit, maar een correctie volgt wellicht na zo’n stijging.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie