Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
01/10/2022 05:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2022 05:01

Ethereum oprichter vertelt in welke altcoins hij investeert en waarom

icon-ethereum
Ethereum nieuws

De langverwachte Ethereum Merge ging op 15 september met succes over van een proof-of-work naar een proof-of-stake consensus algoritme. Hierover was de afgelopen tijd veel te lezen in het ethereum nieuws

Ethereum medeoprichter Anthony Di lorio zei dat er door de Merge een ‘goede kans’ was dat Ethereum Bitcoin zou inhalen. Toch blijven ze kampen met het probleem van centralisatie.

Nieuwe tegenslag voor Ethereum ETF’s, experts negatiever
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum oprichter investeert in andere altcoins

Afgelopen woensdag vertelde Di Iorio in een interview met Kitco News waarom hij ook in enkele andere munten heeft geïnvesteerd.

Di lorio zegt dat hij naast bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) ook zijn ogen gericht houdt op cardano (ADA), polkadot (DOT) en cosmos (ATOM). In het interview zegt Di lorio dat hij een voorraad aanhoudt van de drie smart contract altcoins, voornamelijk vanwege de mensen die aan deze projecten werken. 

Di lorio zei dat hij altijd enthousiast is geweest over Polkadot, Cosmos en Cardano en om te zien wat ze kunnen doen. “Elk van hen heeft wat ik heb gezien als potentiële beperkingen of potentiële problemen, maar ik blijf gewoon kopen om te zien”, voegde hij eraan toe. 

“Ik zit niet in het reilen en zeilen van andere projecten, en soms is het moeilijk om de tijd te besteden die nodig is om te graven en te zien waar hun potentiële fatale gebreken kunnen zitten, maar projecten als Polkadot… worden gedaan door Gavin Wood, een andere medeoprichter van Ethereum. Cardano met Charles Hoskinson. Ik ken de mensen erachter, en ik weet niet waar ze naartoe gaan, maar ze proberen problemen op te lossen.”

Advertentie

Di Iorio maakt zich zorgen

Di Iorio maakt zich grote zorgen over de exchanges met veel kracht. Het systeem is onvolmaakt en volgens hem kan er op elk moment van alles gebeuren, wat tot veel meer risico’s kan leiden. 

“Ethereum heeft er naar mijn mening altijd goed aan gedaan om de decentralisatie niet op te offeren,” verklaarde hij. “Maar kan dat voor 100 procent? Dat weet ik niet zeker… Ik maak me zorgen over de centralisatie risico’s van proof-of-stake.”

Di Iorio maakte zich zorgen over centralisatie problemen na de recente Ethereum Merge.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie