Kevin Schijven Kevin Schijven
28/07/2022 09:35 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2022 09:35

Ethereum stijgt 11%, polkadot 12%, deze crypto meer dan 20%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum stijgt 11%, polkadot 12%, deze crypto meer dan 20%

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Bitcoin (BTC) reageerde verassend positief op het nieuws over de renteverhoging van de Federal Reserve. Een aantal grote altcoins reageerden zelfs nog positiever en staan fors in het groen vandaag. Meerdere cryptocurrencies staan zelfs meer dan 20% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt met 6,6% naar $1,095 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum stijgt met 11%

Ethereum (ETH) was al enkele weken flink aan het stijgen, maar corrigeerde de afgelopen dagen en dipte even onder $1.400 op dinsdagavond. Tegen de tijd dat de Fed de renteverhogingen aankondigde, was de ether koers al naar $1.500 hersteld.

Vervolgens maakte ETH een flink sprong en piekte vroeg vanochtend even op $1.670, de hoogste prijs sinds 11 juni. ETH lijkt echter nog moeite te hebben om boven $1.650 stand te houden en zakt momenteel naar $1.624. Toch staat ETH hiermee 11% in de plus vandaag.

Advertentie

TRX, XRP, DOGE, BNB flink in de plus

Tron (TRX) maakte een minder grote sprong, maar staat alsnog 3,4% in de plus en komt op $0,68 uit. Shiba inu (SHIB) steeg al harder en staat met een prijs van $0,0000113 vandaag 5,1% in de plus. Ripple (XRP) piekte afgelopen nacht op $0,36, maar zakt nu naar $0,355 en staat 5,5% in het groen. Dogecoin (DOGE) kon nog niet $0,67 heroveren, maar staat al 6,4% in de plus. Ook binance coin (BNB) staat 6,4% in de plus en komt op $268 uit.

Veelbelovend Ethereum project krijgt steun van Coinbase en Google Cloud
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

ADA, SOL, MATIC, AVAX stijgen nog harder

Cardano (ADA) piekte afgelopen nacht op $0,52 en lijkt vooralsnog boven $0,5 stand te houden waardoor koers 7,1% in de plus staat vandaag. Solana (SOL) staat zelfs 8% in de plus en kwam even boven $40 uit, maar zit daar nu weer onder. Polygon (MATIC) houdt vanochtend stand boven $0,87 waardoor koers maar liefst 8,3% in het groen ligt. Avalanche (AVAX) zoekt momenteel support op rond $23 en is daarmee 8,7% gestegen.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Polkadot stijgt met 12%

Maar het is polkadot (DOT) die onder de grootste crypto ditmaal het hardst steeg na FOMC. De DOT koers tikte  afgelopen nacht even $8 aan, maar zakt momenteel naar $7,6. DOT staat vandaag maar liefst 12% in de plus.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto top 100 hardste stijgers

Geen enkele koers uit de top 100 grootste crypto kleurt rood vandaag. Zcash (ZEC), chiliz (CGZ), iota (MIOTA), loopring (LRC), axie infinity (AXS), ecomi (OMI), maker (MKR), vechain (VET), cosmos (ATOM), internet computer (ICP) en near (NEAR) staan allemaal ongeveer 9% in de plus vandaag.

Voor waves (WAVES), flow (FLOW), dash (DASH) en okb (OKB) is dat al 10%. Kusama (KSM), curve (CRV), ceth (CETH), convex finance (CVX) en litecoin (LTC) staan 11% in de plus. Ecash (XEC) is met 12% gestegen in de afgelopen 24 uur, aave (AAVE) met 13% en apecoin (APE) en graph (GRT) met 14%. Bitcoin SV (BSV), neo (NEO), eos (EOS) staan 15% in de plus. Thorchain (RUNE) 16% en qtum (QTUM) 21%.

Uniswap (UNI), synthetix (SNX), bitcoin cash (BCH) en celsius (CEL) staan al 24% in de plus. Bitcoin gold (BTG) is zelfs met 28% gestegen en ethereum classic (ETC) met maar liefst 30%. Lido (LDO) is de hardste stijger vandaag uit de top 100 en staat 37% in de plus.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie