Kevin Schijven Kevin Schijven
25/04/2022 09:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2022 09:24

Ethereum, XRP en meeste altcoins staan diep in het rood

Nieuws
JPMorgan ziet problemen voor Ethereum nu de Merge is geweest

Foto: Visual Generation/Shutterstock

De week begint weer diep in het rood voor de meeste cryptocurrencies. Het is tot dusver geen typische april waar de koersen juist historisch gezien stegen. Bitcoin (BTC) vangt weer behoorlijke klappen en wederom dalen de meeste grote altcoins nog een stuk harder. Houd er rekening mee dat de markt vaker zo opent na het weekend, maar tegen dinsdag weer enigszins herstelt. Toch staat de totale marktkapitalisatie vandaag maar liefst 4,3% in de min en zakt naar $1,87 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum zakt met 4,6%

Ethereum (ETH) had al gedurende het weekend moeite om aan $2.950 vast te houden. Toch maakte de ether een klein herstel tegen middennacht nadat de koers op $2.930 uitkwam. Echter was de weerstand rond $2.960 al te groot en afgelopen nacht hield ook de $2.930 niet stand. Vervolgens kelderde ETH naar $2.850 en leek daar even support te vinden, maar zaktte vanochtend nog dieper naar $2.815. ETH staat daarmee maar liefst 4,6% in de min vandaag.

Advertentie

LUNA & BNB houden ’t best stand

Terra (LUNA) kon vannacht nog een rebound maken waardoor de koers niet zo diep rood kleurt als de rest. Toch zakt LUNA vanochtend onder $90 waarmee koers 2,5% in de min staat. Binance coin (BNB) maakte geen rebound, maar daalt niet zo hard als de rest. Desondanks zakt de BNB koers met 4,6% naar $385.

Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s herstellen, de BTC halving & meer

SHIB, SOL, ADA, AVAX diep in het rood

Shiba inu (SHIB) staat al 6% in de min en komt nu op $0,0000228 uit. Solana (SOL) daalt zelfs met 6,2% en komt nu op $95,5 uit. Cardano (ADA) staat maar liefst 6,6% in de min en zakt naar $0,835. Avalanche (AVAX) verliest 6,9% van zijn waarde en daalt vanochtend naar $68.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOGE, XRP, DOT zakken nog harder

Dogecoin (DOGE) komt vanochtend op $0,124 uit, dat is een daling van zelfs 7,5%. Ripple (XRP) zakt met maar liefst 8,4% naar $0,65. Polkadot (DOT) is echter de grootste verliezer uit de top 10 en daalt met 8,6% naar $17,3.

Ripple’s XRP klaar voor grote sprong? Koersdoel van $0,9 in zicht

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

Ook Dash (DASH), eos (EOS), ecash (XEC), ethereum classic (ETC), iota (MIOTA), enjin coin (ENJ), gala (GALA), chain (XCN), celo (CELO), graph (GRT) en frax share (FXS) staan vandaag allemaal zo’n 8% in het rood. Fantom (FTM), thorchain (RUNE), vechain (VET), cosmos (ATOM), arweave (AR), uniswap (UNI), osmosis (OSMO), pancakeswap (CAKE) en neo (NEO) staan allemaal zelfs ongeveer 9% in de min.

Chiliz (CHZ), loopring (LRC), harmony (ONE), near (NEAR), theta (THETA), aave (AAVE) dalen met zo’n 10% in de afgelopen 24 uur. Axie infinity (AXS), mina protocol (MINA) en synthetix (SNX) staan zo’n 11% in de min. Waves (WAVES) zakt met ongeveer 12% en zilliqa (ZIL) is vandaag de grootste verliezer uit de top 100 en staat bijna 13% in de min.

Aan de groene kant is het zeer karig vandaag in de top 100. Stepn (GMT) staat een 0,5% in de plus en leo token (LEO) 1%. Apecoin (APE) steeg juist gisterenavond nog flink en maakte vanochtend al een aardige rebound. APE staat daarmee als enige vandaag 4% in de plus en komt momenteel op $17,3 uit.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor altcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie