Kevin Schijven Kevin Schijven
03/03/2022 11:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2022 11:02

Ethereum zakt, cardano en solana dalen harder, deze crypto stijgt juist

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Altcoins se recuperan: Cardano, Shiba Inu y Pepe suben como la espuma

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

Terwijl bitcoin (BTC) iets zakt, zien we wederom de altcoins weer iets harder dalen. Desondanks zijn het over het algemeen geen diepe dalingen en is de cryptocurrency-markt momenteel vrij rustig. De totale marktkapitalisatie van alle crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 2,1% naar $1,99 biljoen

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum zakt met 3,6%

Ethereum (ETH) verloor gisterenochtend weer grip op de $3.000 en zakte naar $2.930. Daar maakte ether eerst een flinke bounce en piekte toen op $3.025. Vervolgens bleef ether alsmaar dalen en komt vanochtend op $2.890 uit waarmee de koers 3,6% in de min staat. Een uitbraak waar analisten over speculeerden, blijft dus vooralsnog uit.

Advertentie

LUNA houdt ’t best stand

Onder de grootste altcoins is het terra (LUNA) die weer het best standhoudt. LUNA piekte gisteren op $98 en kelderde toen helemaal naar $90. Vervolgens herstelde de koers en LUNA komt vanochtend op $93,5 uit, ongeveer dezelfde prijs als 24 uur geleden. Doordat de rest harder daalt, kon de marktkapitalisaties van LUNA die van beide ADA als SOL inhalen. LUNA staat nu op de 7e positie van grootste crypto.

SEC en voorzitter vonden ethereum stiekem al een jaar lang een effect
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP, BNB en DOGE dalen iets

Ripple (XRP) is hevig aan het schommelen, maar daalt daarmee minder hard dan de rest ten opzichte van 24 uur geleden. XRP staat 1,1% in de min en komt op $0765 uit. Binance coin (BNB) daalde iets harder en staat 1,7% in de min en komt op $407 uit. Dogecoin (DOGE) zakt met 1,8% naar $0,132.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

DOT, AVAX, SHIB, SOL & ADA dalen harder

Polkadot (DOT) staat echter al 4% in de min en zakt naar $18,2. Avalanche (AVAX) daalt met 4,7% naar $82,3. Shiba inu (SHIB) staat 4,8% in het rood en komt op $0,0000255 uit. Solana (SOL) verliest maar liefst 5,2% van zijn waarde en komt weer onder $100 uit. Cardano (ADA) staat zelfs 5,3% in het rood en zakt onder $0,92.

Nederlandse crypto-analist: ‘Er zijn signalen voor een groene week’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Hardste dalers top 100 crypto

Onder de top 100 grootste crypto staan ook chiliz (CHZ), filecoin (FIL), ceth (CETH), enjin coin (EJN), decentraland (MANA), sandbox (SAND), nem (XEM), elrond (EGLD) en basic attention token (BAT) allemaal ongeveer 4% in de min vandaag.

Maker (MKR), uniswap (UNI), harmony (ONE) en flow (FLOW) staan zelfs zo’n 5% in de min. Voor kadena (KDA), humans.ai (HEART), theta fuel (TFUEL) is dat 6%. Nexo (NEXO), fantom (FTM), aave (AAVE) en arweave (AR) zijn vandaag de grootste verliezers en staan ongeveer 7% in de min ten opzichte van 24 uur geleden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hardste stijgers top 100 crypto

Dan hebben we nog een handjevol stijgers. Thorchain (RUNE) en zcash (ZEC) staan juist 4% in de plus. Cosmos (ATOM) is met bijna 5% gestegen. Osmosis (OMSO) en juno (JUNO) staan 6% in de plus. Quant (QNT) is met bijna 7% gestegen. Frax share (FXS) staat bijna 9% in de plus en okb (OKB) maar liefst 10%. Toch is het weer anchor protocol (ANC) die de show steelt. ANC staat maar liefst 23% in de plus vandaag en zelfs 70% deze week.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie