Kevin Schijven Kevin Schijven
23/12/2021 10:56 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2021 10:56

Ethereum zakt terwijl XRP en meer koersen juist stijgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum zakt terwijl XRP en meer juist stijgen

Foto: leksiv/Shutterstock

Een opvallende tweesplitsing zien we vandaag bij de koersen op de cryptocurrency markt. Meer dan de helft van de top 100 grootste altcoins staat vanochtend in het rood ten opzichte van 24 uur geleden. Echter stijgen de koersen uit het groenkleurende deel harder dan de crypto uit het roodkleurende deel dalen. Desondanks zakt de totale marktkapitalisatie iets en komt vanochtend weer onder $2,4 biljoen uit.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum (ETH)

Buiten een dipje gisterenmiddag, leek ethereum (ETH) weer de $4.000 heroverd te hebben. De ether koers hield dan ook de hele dag boven deze grens stand. Afgelopen nacht zakte bitcoin echter en trok toen ether weer met zich mee. Kort voor middennacht lag ether nog boven $4.000 en kort na middennacht was de koers naar $3.920 gedaald.

Vervolgens maakte ether een bounce terug naar $4.000, maar de weerstand was nu te groot om hier stand te houden. De rest van de nacht bleef ether rond $3.975 schommelen, maar vanochtend zakt ether  verder omlaag en tikte even $3.900 aan. Net als bitcoin, lijkt ether voor nu in het huidige bereik nog vast te zitten.

Advertentie

Top 10 altcoin dalers

Binance coin (BNB) steeg gisteren nog even flink en piekte gisterenmiddag rond $547. Vervolgens begon de BNB koers echter te dalen en zakt vanochtend naar $528, een daling van 3,5%. Solana (SOL) hangt nu al een week tussen $175 en $185. Het bereik lijkt steeds kleiner te worden dus wellicht dat SOL op het punt staat om uit te breken.

Terra (LUNA) bereikte gisterenochtend een nieuwe all-time high (ATH) rond $98 en steeg toen zo snel dat de kans groot leek de koers $100 zou bereiken. Echter was die $98 toch de voorlopige top en corrigeerde LUNA verolgens hard omlaag. LUNA komt vanochtend bij $85 uit na een daling 13%. Ook avalanche (AVAX) zakt vandaag iets. AVAX daalde gisteren van $124 naar $116, maakte toen een flinke bounce terug naar $124, maar zakt vanochtend naar $119 en valt daarmee weer uit de top 10 grootste crypto.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Top 10 altcoin stijgers

Toch kleuren meerdere koersen in de top 10 grootste crypto groen vandaag. Ripple (XRP) is sinds afgelopen weekend flink aan het stijgen. De koers staat meer dan 20% in de plus sinsdien en steeg de afgelopen 24 uur weer met 4%. XRP kwam afgelopen nacht even boven $1 uit, maar zakt vanochtend terug naar $0,98.

Cardano (ADA) maakte gisterenochtend nog een enorme sprong. De ADA koers schoot toen van $1,30 naar $1,36, een stijging van 4,6% in minder dan een uur. Kort na middennacht was ADA weer terug naar $1,32 gedaald, maar maakte gelijkt een bounce terug naar $1,35.

Polkadot (DOT) is de sterkste stijger onder de top 10 vandaag. DOT begon maandag hard te stijgen en zette dat de afgelopen 24 uur door. Daar zat nog wel een dip tussen en vanochtend is DOT ook aan het dalen. Toch staat DOT vanochtend 5% in de plus en komt weer de top 10 grootste crypto binnen.

Slechts een handjevol altcoins doen het beter dan bitcoin dit jaar
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Top 100 hardste dalers en stijgers

Alhoewel meer dan de helft van de top 100 rood kleurt vanochtend, is dat voor de meeste koersen maar enkele procenten. Terra is de hardste daler vandaag, maar kadena (KDA), okb (OKB), harmony (ONE), radix (RDX) en olympus (OHM) staan ook allemaal meer dan 5% in de min.

Daarentegen staan de crypto die groen vandaag kleuren, veel dikker in de plus, waaronder meerdere decentralized finance (DeFi) tokens. Chainlink (LINK), flow (FLOW), tezos (XTZ) en shiba inu (SHIB) staan meer dan 5% in de plus. Celo (CELO), compound (COMP), convex (CVX), uniswap (UNI) en cosmos (ATOM) staan zo’n 7 tot 9% in de plus. Polygon (MATIC) vestigde afgelopen nacht nog een nieuwe ATH van $2,70.

Spell token (SPELL) blijft maar stijgen, staat vandaag 13% in de plus en zelfs 70% ten opzichte van een week geleden. Aave (AAVE), sushi (SUSHI) en fantom (FTM) staan maar liefst 15-17% in de plus vandaag, maar de hardste stijger is near (NEAR). Near is sinds dinsdag al flink aan het stijgen en die stijging kwam afgelopen nacht in een versnelling terecht. NEAR staat maar liefst 31% in de plus vandaag en pakte zojuist een ATH van $13,8.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie