Kevin Schijven Kevin Schijven
09/03/2021 07:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2021 07:08

Franse centrale bank kijkt wellicht naar ripple (XRP) als mogelijk platform voor een CBDC

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Franse centrale bank kijkt wellicht naar ripple (XRP) als mogelijk platform voor een CBDC

Volgens een nieuw rapport zou Banque de France, de centrale bank van Frankrijk, wellicht naar Ripple (XRP) kijken als een mogelijk platform voor de central bank digital currency (CBDC) van Europa.

Het rapport, opgesteld voor accountancybedrijf CPA Australia door de RMIT University, meldt dat het betalingsplatform van Ripple en de XRP cryptocurrency wellicht geschikter zijn voor een CBDC dan Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH).

De auteurs van het rapport beweren dat er een gebrek aan vertrouwen is in bitcoin als een betaalmiddel en oppotmiddel vanwege de “spectaculaire volatiliteit” van de cryptocurrency.

XRP daarentegen draait niet op een blockchain, maar op de Ripple Protocol Consensus Algoritme (RCPA), meldt het rapport. Het netwerk is veel gecentraliseerder dan de netwerken van Bitcoin en Ethereum en zou daarom wellicht geschikter zijn voor een CBDC.

“Ripple en XRP genieten het vertrouwen van veel banken als model voor CBDC’s omdat het sterk gecentraliseerd is en gebaseerd is op een netwerk met toestemming waar alleen bepaalde netwerkknooppunten transacties kunnen valideren, in tegenstelling tot de gedecentraliseerde en toestemmingsloze Bitcoin en Ether.”

Verder meldt het rapport dat Banque of France openlijk heeft gediscussieerd over het gebruik van Ripple en XRP als mogelijk platform voor de digitale valuta van Europa. Het nieuwe rapport is dus geen bevestiging of de centrale bank dit nog steeds overweegt. Verder wordt nog gemeld dat The Reserve Bank of Australia, de centrale bank van Australië, overweegt om een CBDC programma te testen op Ethereum.

China draait al volop proeven met zijn digitale yuan. De Bahama’s werden vorig jaar het eerste land ter wereld die een CBDC lanceerden met de Sand Dollar.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement