Nick de Jong Nick de Jong
23/05/2024 18:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2024 14:39

Gala Games verliest 200 miljoen dollar in exploit, hacker stuurt geld terug

Gala-GALA
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom Gala Games opeens 21 miljard GALA tokens vernietigde

Foto: Dennis Diatel / Shutterstock.com

Crypto-gaming bedrijf Gala Games (GALA) heeft deze week maar liefst 200 miljoen dollar aan cryptocurrencies verloren door een gigantische hack. Als gevolg hiervan zakte de koers van de achterliggende cryptocurrencies flink weg, maar de dader heeft ondertussen een deel van het gestolen bedrag teruggestort.

Crypto Ontbijt: Rode markt, ETF’s breken trend & Ripple bankdeal
Crypto Ontbijt: Rode markt, ETF’s breken trend & Ripple bankdeal

5 miljard GALA tokens gemint

Afgelopen maandag zou het gaming bedrijf Gala Games last hebben gehad van een zogenaamde exploit. Dit is een stukje software dat gebruikt maakt van zwakke plekken in een systeem waardoor er bijvoorbeeld data of geld kan worden gestolen. In geval van Gala Games ging het om dit laatste.

Door de software kon iemand 5 miljard GALA tokens minten. De totale waarde van deze tokens is zo’n 206 miljoen dollar volgens het blockchain bedrijf Etherscan. Als gevolg van de grote hoeveelheid nieuwe tokens zakte de prijs van 0,0467 dollar naar 0,0397 dollar. Dit was volgens de crypto nieuwswebsite The Block een daling van maar liefst 15%.

In de afgelopen 24 uur daalde de prijs nog eens met bijna 6%. Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang en moet iedereen noodgedwongen de ontwikkelingen afwachten.

De dader gaf gisterenavond zeker $22 miljoen van de gestolen geldmiddelen terug aan Gala Games. Of de rest van het gestolen bedrag ook nog teruggestort gaat worden is onduidelijk.

Advertentie

Eerdere hack van 130 miljoen dollar

Het is niet de eerste keer dat Gala Games slachtoffer is van een grootschalige beroving. Begin 2021 verloor het bedrijf ook al 130 miljoen dollar door een hack. Destijds sleepte mede-oprichter Eric Schiermeyer, de andere oprichter Wright Thurston voor de rechter. Dit had alles te maken met de bijdrage die Thurston had geleverd aan de hack.

Toen Thurston in augustus 2023 werd geconfroteerd met de hack tijdens de rechtszaak, ontkende hij zijn betrokkenheid bij de diefstal. Volgens hem zou hij het geld van Gala Games enkel ten behoeve van het bedrijf onder zich willen houden in beveiligde wallets.

Afgelopen jaar begon Thurston ineens de gelden te verplaatsen en te verkopen via ingewikkelde wegen. In totaal zou hij zo’n 130 miljoen dollar hebben laten verdwijnen, voordat hij gestopt kon worden.

Crypto van Andrew Tate stijgt hard, ondanks ‘red flags’
Crypto van Andrew Tate stijgt hard, ondanks 'red flags'

Rechtszaak op rechtszaak

In vervolg op de rechtszaak spande Thurston zelf een procedure aan tegen Schiermeyer. Hij zou bedrijfsgeld hebben gebruikt voor persoonlijke doeleinden.

Daarnaast heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak aangespannen tegen Thurston. De reden hiervoor zou het verkopen van 18 miljoen dollar aan ongeregistreerde effecten zijn.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie