Kevin Schijven Kevin Schijven
02/05/2023 10:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2023 10:06

Geld stroomt uit crypto terwijl weer een nieuwe memecoin de show steelt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert

Foto: solarseven/Shutterstock

De crypto markt wordt iets rustiger, mogelijk in afwachting van de FOMC meeting deze week en het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. Het is mogelijk de stilte voor de storm. Desondanks kleuren de meeste koersen uit de top 100 weer rood, maar ditmaal zakken de grootste altcoins juist iets minder hard dan bitcoin. Ondertussen trekken vooral kleinere memecoins de aandacht terwijl geld de markt blijft uitstromen. De totale marktkapitalisatie van crypto daalt met 1,4% naar $1,21 biljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin terug op $28.000

Bitcoin (BTC) viel gisteren weer terug naar de $28.000 en dipte zelfs kort naar $27.650. Het sentiment lijkt te verslechteren, maar dat kan mogelijk weer net zo snel terug omslaan, vooral als de problemen bij de banken blijven toenemen. Vandaag staat de BTC koers echter 2,2% in de min.

Advertentie

Ethereum zakt naar $1.830

Ethereum (ETH) zakte gisteren iets minder hard dan bitcoin, maar dipte alsnog kort naar $1.810. Op het moment van schrijven komt ETH op $1.830 uit en staat daarmee 1,1% in de min vandaag. Er wordt echter veel ETH naar exchanges gestuurd, meldt analysebedrijf Santiment, en dat is meestal om te verkopen.

Analist Ali Martinez meldt dat ether whales zelfs al 110.000 ETH de afgelopen twee weken hebben verkocht.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 10 kleurt rood

Ripple (XRP) houdt vandaag het best stand uit de top 10 en zakt met slechts 0,5% naar $0,463. Dogecoin (DOGE) staat echter al 1% in de min en komt op $0,078 uit. Cardano (ADA) zakt met 1,3% naar $0,385.

Solana (SOL) daalt met 2,3% naar $21,8 en polygon (MATIC) met 2,6% naar $0,957. Polkadot (DOT) staat zelfs meer dan 3% in de min en daalt naar $5,67. Binance (BNB), een exchange coin net als Bitget’s BGB, is de grootste verliezer vandaag uit de top 10, maar dat komt wellicht doordat het de enige koers was die gisteren groen kleurde. BNB zakt met 3,4% naar $324.

Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers

De top 100 ziet er echter nog somberer uit. Slechts enkele munten staan net nog in het groen terwijl de meeste koersen zo’n 3 tot 4% in de min staan vandaag.

The graph (GRT), pancakeswap (CAKE), immutablex (IMX), huobi (HT), near (NEAR) en hedera (HBAR) staan echter al 5% in de min. Internet computer (ICP) en multiversx (EGLD) dalen zelfs met meer dan 6%.

Kaspa (KAS) zakt met bijna 10% terug naar $0,024 en dreigt hiermee uit de top 100 te vallen. Render (RNDR) zakt zelfs met 11% naar $2,09.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Pepe & Ppizza memecoins

Pepe (PEPE) is de grootste verliezer van de dag, maar dat is wellicht geen verrassing na de enorme stijging van de afgelopen dagen. Pepe zakt met 12% naar $0,0000012, maar staat alsnog 300% in de plus ten opzichte van een week geleden. Ook Pepe viel al kort uit de top 100.

Ondertussen trekt alweer een nieuwe memecoin de aandacht: ppizza (PPIZZA). Deze munt staat vandaag 60% in de plus, maar wordt nog niet gerangschikt. Pas echter altijd op met dit soort super volatiele memecoins.

Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie