Kevin Schijven Kevin Schijven
02/05/2023 08:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2023 08:05

Bitcoin zakt naar $28.000 terwijl de volgende bank in problemen raakt

Nieuws
Bitcoin institutionele adoptie gaat

Foto: Craig Hastings/Shutterstock

Bitcoin (BTC) steeg afgelopen week naar $30.000, maar werd daar afgewezen. Het lukt bitcoin vooralsnog nog niet om genoeg support te vinden en zakt steeds dieper weg. De koers dipte gisterenavond naar $27.650 en consolideerde gedurende nacht rond de $28.000 en komt op het moment van schrijven uit op $28.020 op Binance en €25.490 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2,2% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 14%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $543 miljard en de dominantie op 46,7%. De Fear & Greed Index komt uit op 55 (Greed).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Vandaag en morgen FOMC

Vandaag gaat de volgende langverwachte Federal Open Market Committee (FOMC) meeting van start. Dat betekent dat we morgen te horen krijgen wat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, beslist over de rente.

Volgens de CME FedWatch tool verwacht inmiddels 95% van de markt een renteverhoging van 0,25%. De centrale bank van Australië heeft zojuist al besloten om de rente met 0,25% te verhogen.

Eerst volgen vandaag Amerikaanse cijfers voor de banenmarkt met de Job Openings and Labor Turnover Survey (JOLTS). Ondertussen meldt de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, dat het geld opraakt. Het systeem begint te wankelen.

Advertentie

Volgende bank op omvallen?

Afgelopen week tikte bitcoin $30.000 aan nadat het volgende seizoen van de bankencrisis begon met de val van First Republic Bank. De bank werd gisteren overgenomen door JPMorgan, maar daarmee lijken de problemen niet gelijk voorbij te zijn. Inmiddels staat de volgende bank flink onder druk: PacWest Bancorp.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BTC & DXY correlatie

Opvallend is dat de Amerikaanse dollar index (DXY) gisteren wel steeg. De Amerikaanse dollar zit sinds oktober 2022 in een neerwaartse trend en toonde de afgelopen paar jaar een zeer hoge negatieve correlatie met bitcoin. Deze correlatie begint volgens Ecoinometrics langzamerhand af te nemen.

Dreigt gevaar voor de bitcoin koers? Inflatie VS blijft stijgen

Bitcoin investeerders in distributiemodus

Er lijkt echter een verschuiving plaats te vinden en kleinere entiteiten zijn een stuk minder actief aan het worden, meldt analist James V. Straten. Vrijwel alle soorten investeerders, behalve de whales, zitten nu in distributiemodus in plaats van accumulatiemodus, zegt de analist.

Daar voegt analist Ali Martinez aan toe dat ook het aantal bitcoin whale transacties boven de $1 miljoen sinds 22 maart in een neerwaartse trend zit. Dat kan volgens de analisten duiden op verminderde handelsactiviteit onder de grote investeerders en/of een verschuiving in het marksentiment.

Geen ‘zachte landing’ meer voor economie VS: de impact op Bitcoin

Bitcoin halving minder dan 365 dagen te gaan

Inmiddels duurt het nog minder dan een jaar voor de volgende bitcoin halving plaatsvindt. De inflatie van bitcoin zal dan dalen naar 0,83%, meldt Wicked aan de hand van een leuke grafiek:

Verwacht geen grote rally na bitcoin halving, zegt Deutsche bank

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie