Bonno Coerse Bonno Coerse
17/04/2018 12:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2018 12:59

Groei in het gebruik van Bitcoin onder groothandelaren in Azië

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_groothandel_trekt_aan_in_azie

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin lijkt niet alleen toepassing te vinden in business-to-business (B2B) betalingen, maar ook in retail betalingen; dus vanuit consumenten naar bedrijven. Het Amerikaanse luxemerk Bellatorra Skin Care ondervindt dit aan den lijve met de internationale uitbreiding naar landen als China en India.
Nathan Halsey, CEO van het in Beverly Hills gevestigde Bellatorra liet het volgende weten:

We hebben het bedrijf het afgelopen jaar internationaal uitgebreid en bemerkte een grote vraag van onze Chinese en Indiase klanten naar de mogelijkheid om met cryptocurrencies te betalen. Het zijn de landen waarin internationale fiat-betalingen niet efficiënt verlopen.

Halsey voegde er aan toe dat:

We hebben in cryptocurrencies een gepaste oplossing gevonden voor de eerder genoemde struikelblokken. Daarnaast zien we andere internationale bedrijven dezelfde koers varen

Inderdaad was het gemak en de lage kosten van een de meest welkome innovaties van Bitcoin. Dit aangezien traditionele internationale betalingen deze voordelen niet kennen.
Bellatorra botste op deze struikelblokken in de Aziatische markt en beweert dat wholesale klanten vraag hadden naar een betalingsmogelijkheid in Bitcoin. Als resultaat begon Bellatorra in juli 2017 een samenwerking met Bitcoin betalingsprovider BitPay.
Halsey zegt hierover:

Inmiddels hebben we zonder problemen ‘six-figure’ betalingen voltooid en hebben we betalingen, vanaf het moment van aankoop tot aan het storten in U.S. dollar binnen een enkele werkdag kunnen voltooien.

Volgens BitPay CEO Stephen Pair staat de ervaring die Bellatorra heeft niet op zichzelf. Het Canadese Nuciya Beauty ervaarde ook dat klanten bereid waren meer te spenderen als de betaling gedaan kon worden met een cryptocurrency.
Bellatorra is op dit moment aan het onderzoeken of ze meer cryptocurrencies kunnen gaan aanbieden als betalingsoptie.
Alternatieve cryptocurrencies
Bellatorra biedt consumenten al meerdere cryptocurrencies al betaalmogelijkheid. Zo biedt het bedrijf betalingsmogelijkheden aan in Litecoin and Ethereum. Bellatorra heeft zich hiervoor moeten wenden tot andere betalingsproviders dan BitPay aangezien BitPay alleen Bitcoin en Bitcoin Cash ondersteunt.
Jimmy Song, een gerespecteerd ontwikkelaar en partner bij Blockchain Capital beschrijft dat, ondanks Bitcoin’s dalende transactiekosten, groothandelaren nog steeds afgeschrikt lijken door de tijd dat deze kosten inderdaad hoger waren. Volgens Halsey is er tegenwoordig geen reden om als groothandelaar niet naar de optie can crypto-betalingen te kijken. Hij beweert dat het even gemakkelijk is als het aanvragen van een credit card betalingsmogelijkheid.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie