Kevin Schijven Kevin Schijven
11/04/2023 10:02 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2023 10:02

Groene markt: cardano stijgt 5%, solana 11% en deze crypto nog meer

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto prijsvoorspelling: Experts verwachten 100% stijging

Foto: BEST-BACKGROUNDS/Shutterstock

We hielden al rekening met de mogelijkheid dat het deze week weer volatiel zou worden op de crypto markt. De verwachting was dat de koersen pas na Pasen weer zouden bewegen, maar ze begonnen gisteren plotseling al hard te stijgen. Toch staat waarschijnlijk nog meer volatiliteit deze week op de planning. De totale marktkapitalisatie is in de afgelopen 24 uur met 4,6% gestegen naar $1,29 biljoen, het hoogst sinds begin juni 2022.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin komt boven $30.000 uit

Bitcoin (BTC) neemt weer het voortouw en schiet meer dan 6% boven $30.000 uit, ook voor het eerst in 10 maanden. Bitcoin tikte afgelopen nacht zelfs $30.400 en houdt vooralsnog stand vlak boven de $30.000. Mogelijk kunnen we morgen nog een grote beweging verwachten met de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) en Federal Open Market Committee (FOMC) minutes.

Advertisement

Ethereum krijgt morgen belangrijke update

Ethereum (ETH) komt weer boven $1.900 uit en tikte afgelopen nacht $1.940 aan. Toch was de stijging van 3% een stukje voorzichtiger dan die van bitcoin en dat heeft mogelijk te maken met de de langverwachte update die morgen op de planning staat. De Shanghai, of Shappella, update maakt ETH opnames mogelijk en de markt is onzeker of dit leidt tot een grote uitstroom en verkoop. Niet alles kan direct opgenomen worden, maar het zou om potentieel $100 miljoen aan ETH per dag kunnen gaan.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Solana hardste stijger onder grootste cryptovaluta

De rest van de top 10 grootste cryptomunten kleurt ook mooi groen. Dogecoin (DOGE) blijft met een stijging van 2,3% naar $0,085 in vergelijking iets achter. Polygon (MATIC) staat 2,5% in de plus en komt momenteel rond $1,12 uit. Ripple (XRP) stijgt met 2,9% naar $0,52.

Cardano (ADA) staat daarentegen al 5,2% in de plus vandaag, kwam kort boven $0,41 uit, maar zakt er nu weer iets onder. Binance coin (BNB) zakt momenteel iets onder $330 maar staat alsnog 5,3% in de plus. Tot slot hebben we nog solana (SOL): de SOL koers is met maar liefst 11,1% naar $22,5 is gestegen in de afgelopen 24 uur.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Radix als enige in rood, toch hardste stijger afgelopen week

Radix (RDX) is vandaag de enige koers in de top 100 die rood kleurt en zakt met 2% naar $0,05. Radix is echter de hardste stijger op de markt ten opzichte van een week geleden en staat alsnog 21% in de plus.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Fantom, stacks, injective, conflux, render hardste stijgers crypto top 100

Onder de 100 grooste cryptomunten vinden we vandaag een grote reeks harde stijgers. Nabij de top vinden we fantom (FTM) met bijna 9% stijgen. De FTM koers komt vanochtend boven $0,49 uit.

Stacks (STX) stijgt vandaag al meer dan 10%, piekte afgelopen nacht rond $0,96, en houdt vanochtend vooralsnog stand boven $0,925.

Injective (INJ) kwam onlangs de top 100 binnen en staat vandaag wederom meer dan 12% in de plus. Het lukte INJ vanochtend nog niet om door $6,4 te breken en de koers komt momenteel rond $6,34 uit. De INJ koers staat meer dan 100% in de plus ten opzichte van een maand geleden.

Conflux (CFX) blijft alsmaar stijgen en groeide in de afgelopen 24 uur met meer dan 14%. CFX piekte afgelopen nacht rond $0,445 en zakt vanochtend iets naar $0,425. CFX staat maar liefst 190% in de plus ten opzichte van een maand geleden.

Tot slot hebben we nog render (RNDR), vandaagde hardste stijger uit top 100. RNDR piekte afgelopen nacht rond $1,58 en komt vanochtend rond $1,53 uit. Daarmee staat de RNDR koers vandaag 16,5% in de plus.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement