Rico Engelbarts
25/10/2020 18:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2020 18:49

Het Binance fenomeen slaat weer toe, cryptocurrency stijgt met 1.125%!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Het Binance fenomeen slaat weer toe, cryptocurrency stijgt met 1.125%

Vrijdag werd het gedecentraliseerde muziek streamingplatform Audius (AUDIO) gelanceerd, echter kreeg het op social media maar weinig aandacht van het ecosysteem. In alle teleurstelling viel de waarde van de coin, volgens CoinGecko, op de dag van lancering naar een dieptepunt van $0,06.
De daling van de coin was natuurlijk een grote teleurstelling en mislukking voor zijn investeerders, echter bleek dit niet van lange duur te zijn. Enkele uren later kwam Binance namelijk met een interessante aankondiging.
https://twitter.com/cz_binance/status/1319821965788524545
Binance Labs, de investerings- en incubatietak van Binance, had namelijk besloten om een strategische investering te doen in Audius. Dit leidde tot een additionele investering ter waarde van $1,25 miljoen. Voor wie nog niet bekend is met het platform; Audius is een gedecentraliseerd streamingprotocol dat iedereen de vrijheid geeft om alle audiocontent te distribueren, er geld mee te verdienen en te streamen.

“Met 750.000 maandelijkse actieve gebruikers en meer dan een miljoen streams per maand over meer dan 100.000 nummers, werkt Audius samen met topartiesten zoals deadmau5, 3LAU en RAC om de cryptokloof over te steken.”

Het resultaat? Het is algemeen bekend wat er kan gebeuren wanneer Binance besluit een cryptocurrency te ondersteunen. Het nieuws veroorzaakte een sterke opwaartse prijsbeweging die AUDIO naar $0,49 stuurde, wat een stijging van 1.125% vertegenwoordigt in een tijdsbestek van een paar uur.
Het door ons genoemde ‘Binance fenomeen’ wordt door heel veel investeerders van coins die nog niet door Binance ondersteund worden als het ultieme doel gezien. Het ondersteunen van de coin door Binance kan zorgen voor veel meer liquiditeit en een explosieve prijsstijging, wat natuurlijk winst betekent voor de vroege investeerder.
Inmiddels is de coin wel weer afgekoeld en handelt het volgens CoinMarketCap voor $0,21 met een marktkapitalisatie van ongeveer $26,7 miljoen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie