Ivo Melchers Ivo Melchers
30/06/2023 19:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2023 19:30

Het verhaal van de allereerste Dogecoin miljonair

icon-altcoins
Altcoin nieuws
La historia del primer millonario de Dogecoin

Foto: Shutterstock/Hanson L

Memecoins zijn vandaag de dag, of je nu een voor- of tegenstander bent, een significante schakel binnen de overkoepelende crypto industrie. Dogecoin (DOGE) is wat dat betreft de koning binnen deze niche dat in 2021 volledig explodeerde. Het heeft ertoe geleid dat veel investeerders nu de crypto wereld instappen met als doel om snel rijk te worden. Glauber Contessoto, beter bekend als de ‘Dogecoin millionaire’, was naar eigen zeggen de allereerste miljonair dankzij DOGE. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een bekende naam binnen de sector en geeft hij advies aan andere lotgenoten.

Cryptomunten van beroemdheden blijken flop; miljarden weg
Cryptomunten van beroemdheden blijken flop; miljarden weg

Dogecoin miljonair

Velen zullen wellicht niet op de hoogte zijn dat Dogecoin eigenlijk al een oude rots is binnen de industrie. In 2013 werd de memecoin namelijk al tot leven gebracht, maar tijdens de vorige bullmarkt wist het uit te groeien tot een van de grote successen van de bloeiende markt. Wat ooit begon als een grap werd voor veel investeerders plotseling een erg serieuze investering.

Dogecoin was de eerste memecoin die de schijnwerpers van mainstream media op zich wist te laten richten waardoor zijn plaats in de geschiedenis van de cryptomarkt werd verstevigd. Van januari 2021 tot mei 2021 schoot de DOGE koers met meer dan 10.000 procent omhoog, wat de eerste keer was dat een cryptovaluta aangedreven door een social media hype zo’n astronomische stijging doormaakte.

De zogenoemde Dogecoin Millionaire was een van de personen die zich vroeg bij de hechte Dogecoin community wist te voegen waardoor zijn investering uitgroeide tot een enorm vermogen.

Volgens een artikel van CNBC investeerde Contessoto in februari 2021 250.000 dollar in DOGE en slechts 2 maanden later mocht hij zichzelf op papier miljonair noemen.

Crypto advies

Het is belangrijk om het verschil tussen een papieren en gerealiseerde winst duidelijk voor ogen te hebben. In het crypto nieuws zul je hoogstwaarschijnlijk al vaker enorme succesverhalen voorbij hebben zien komen, maar de donkere zijde van deze verhalen worden vaak niet gemeld.

Zo besloot Contessoto vast te houden aan zijn investering zonder enige winst te nemen. Achteraf gezien was dit een grote fout, aangezien de koers hierna nooit meer zijn hoogtepunt van april wist te overtreffen. Contessoto is inmiddels uitgegroeid tot een invloedrijke Twitter-persoonlijkheid die zijn inzichten deelt en advies geeft aan andere crypto-enthousiastelingen.

Het verkrijgen van enorme winsten met behulp van memecoins is vaak hevig gerelateerd aan een flinke portie geluk, maar het daadwerkelijk realiseren van de winst is een skill die vaak onderschat wordt. Hebzucht is wat dat betreft een duiveltje op je schouder dat lastig te controleren blijkt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie