Home Nieuws Altcoin nieuws ICON (ICX) en Koreaans IT-bedrijf SK Holdings slaan handen ineen voor blockchain...

ICON (ICX) en Koreaans IT-bedrijf SK Holdings slaan handen ineen voor blockchain voor financiële industrie

ICON (ICX) en SK Holdings C&C (SK) hebben aangekondigd te ze zullen gaan samenwerken ten behoeve van de ontwikkeling van een blockchain business model voor de financiële industrie. Dit lieten beide partijen weten in een onlangs vrijgegeven Memorandum of Understanding (MoU). De strategische samenwerking beoogt een op maat gemaakt service model voor banken, verzekeraars, brokers-dealers en andere financiële partijen. In de woorden van Woo-jin Kang van SK:

De MoU verbetert ons blockchain platform en service technologie capaciteiten en helpt ons om een gespecialiseerd blockchain service model voor elk aspect van de financiële dienstverlening industrie te ontwikkelen.

Echter laten de bedrijven weten dat het moeilijk blijft om een complete oplossing te ontwikkelen die flexibel genoeg is voor grotere financiële instituties. ICONLOOP, een dochteronderneming van ICON en SK zullen zich vooral gaan focussen op het leveren van een flexibele oplossing voor kleinere financiële dienstverleners. Toch zijn er ambities voor groei, zo laat JH KIM, CEO van ICONLOOP weten:

Met de MoU verwachten we dat het blockchain platform van ICONLOOP zich verder zal verspreiden naar niet alleen binnenlandse, maar ook globale financiële instituties dankzij de kennis van SK Holdings C&C betreft de financiële industrie en haar uitstekende technische capaciteiten.

- Advertentie -

De bedrijven hebben klaarblijkelijk ook genoeg ervaring om de samenwerking soepel te laten verlopen. Zo bracht SK onlangs een blockchain platform uit voor onder andere verificatie, logistiek, documentmanagement en Coin-as-a-Service diensten. ICONLOOP heeft ondertussen het CHAIN ID systeem ontwikkeld in samenwerking met de Koreaanse Financial Investment Association.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.575,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.648,83 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.649,83 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.660,11 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.