Rico Engelbarts
20/09/2018 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2018 18:30

ICON (ICX) en Koreaans IT-bedrijf SK Holdings slaan handen ineen voor blockchain voor financiële industrie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
icon_ICX_en_koreaans_IT_bedrijf_SK_holdings_slaan_handen_ineen_voor_blockchain_voor_financiele_industrie

Foto: buffaloboy/Shutterstock

ICON (ICX) en SK Holdings C&C (SK) hebben aangekondigd te ze zullen gaan samenwerken ten behoeve van de ontwikkeling van een blockchain business model voor de financiële industrie. Dit lieten beide partijen weten in een onlangs vrijgegeven Memorandum of Understanding (MoU). De strategische samenwerking beoogt een op maat gemaakt service model voor banken, verzekeraars, brokers-dealers en andere financiële partijen. In de woorden van Woo-jin Kang van SK:

De MoU verbetert ons blockchain platform en service technologie capaciteiten en helpt ons om een gespecialiseerd blockchain service model voor elk aspect van de financiële dienstverlening industrie te ontwikkelen.

Echter laten de bedrijven weten dat het moeilijk blijft om een complete oplossing te ontwikkelen die flexibel genoeg is voor grotere financiële instituties. ICONLOOP, een dochteronderneming van ICON en SK zullen zich vooral gaan focussen op het leveren van een flexibele oplossing voor kleinere financiële dienstverleners. Toch zijn er ambities voor groei, zo laat JH KIM, CEO van ICONLOOP weten:

Met de MoU verwachten we dat het blockchain platform van ICONLOOP zich verder zal verspreiden naar niet alleen binnenlandse, maar ook globale financiële instituties dankzij de kennis van SK Holdings C&C betreft de financiële industrie en haar uitstekende technische capaciteiten.

De bedrijven hebben klaarblijkelijk ook genoeg ervaring om de samenwerking soepel te laten verlopen. Zo bracht SK onlangs een blockchain platform uit voor onder andere verificatie, logistiek, documentmanagement en Coin-as-a-Service diensten. ICONLOOP heeft ondertussen het CHAIN ID systeem ontwikkeld in samenwerking met de Koreaanse Financial Investment Association.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie