Rico Engelbarts
20/09/2018 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2018 18:30

ICON (ICX) en Koreaans IT-bedrijf SK Holdings slaan handen ineen voor blockchain voor financiële industrie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
icon_ICX_en_koreaans_IT_bedrijf_SK_holdings_slaan_handen_ineen_voor_blockchain_voor_financiele_industrie

Foto: buffaloboy/Shutterstock

ICON (ICX) en SK Holdings C&C (SK) hebben aangekondigd te ze zullen gaan samenwerken ten behoeve van de ontwikkeling van een blockchain business model voor de financiële industrie. Dit lieten beide partijen weten in een onlangs vrijgegeven Memorandum of Understanding (MoU). De strategische samenwerking beoogt een op maat gemaakt service model voor banken, verzekeraars, brokers-dealers en andere financiële partijen. In de woorden van Woo-jin Kang van SK:

De MoU verbetert ons blockchain platform en service technologie capaciteiten en helpt ons om een gespecialiseerd blockchain service model voor elk aspect van de financiële dienstverlening industrie te ontwikkelen.

Echter laten de bedrijven weten dat het moeilijk blijft om een complete oplossing te ontwikkelen die flexibel genoeg is voor grotere financiële instituties. ICONLOOP, een dochteronderneming van ICON en SK zullen zich vooral gaan focussen op het leveren van een flexibele oplossing voor kleinere financiële dienstverleners. Toch zijn er ambities voor groei, zo laat JH KIM, CEO van ICONLOOP weten:

Met de MoU verwachten we dat het blockchain platform van ICONLOOP zich verder zal verspreiden naar niet alleen binnenlandse, maar ook globale financiële instituties dankzij de kennis van SK Holdings C&C betreft de financiële industrie en haar uitstekende technische capaciteiten.

De bedrijven hebben klaarblijkelijk ook genoeg ervaring om de samenwerking soepel te laten verlopen. Zo bracht SK onlangs een blockchain platform uit voor onder andere verificatie, logistiek, documentmanagement en Coin-as-a-Service diensten. ICONLOOP heeft ondertussen het CHAIN ID systeem ontwikkeld in samenwerking met de Koreaanse Financial Investment Association.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie