Timo Bult Timo Bult
15/05/2024 18:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2024 18:46

Immutable koers ontploft met 15% na goed nieuws van spelontwikkelaars

Immutable-DARA
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Immutable koers ontploft met 15% na goed nieuws van spelontwikkelaars

Foto: CoinMarketCap

Immutable (IMX), de nummer 30 van de cryptomarkt, heeft de afgelopen 24 uur een opmerkelijke stijging laten zien. Deze stijging volgt op de lancering van het bekende spel Guild of Guardians in Google Play en Apple App Store waardoor het spel miljoenen nieuwe spelers kan aantrekken.

Immutable koers stijgt met 15 procent

In de afgelopen 24 uur heeft immutable (IMX) een indrukwekkende stijging van 15,2% ervaren, waardoor de prijs is gestegen tot 2,36 dollar. Bovendien is het handelsvolume met maar liefst 45% toegenomen.

De immutable (IMX) steeg plotseling hard nadat het nieuws over het Guild of Guardians spel naar buiten kwam.
De immutable (IMX) steeg plotseling hard nadat het nieuws over het Guild of Guardians spel naar buiten kwam.

Door de stijging bereikte de altcoin zijn hoogste punt sinds eind april. Een nieuw prijsrecord is echter nog erg ver weg. IMX handelde op zijn hoogste punt toen het 9,50 dollar waard was. Dat was in november 2021. Om dat prijspunt weer aan te tikken zou de crypto nog 75 procent in waarde moeten stijgen.

Was dit crypto nieuws de aanstichter?

Wanneer een crypto koers plotseling hard stijgt dan heeft dit vaak te maken met positief crypto nieuws. In dit geval is dat waarschijnlijk het nieuws dat Immutable Games zijn vlaggenschipspel, Guild of Guardians, heeft gelanceerd in de Google Play en de Apple App Store.

Justin Hulog, Chief Studio Officer van Immutable Games, merkt in een persbericht op waarom de lancering in de app stores goed nieuws is:

“We zijn enorm enthousiast om Guild of Guardians eindelijk aan miljoenen spelers wereldwijd aan te bieden. Deze lancering is het hoogtepunt van jaren ontwikkeling en communityopbouw.”

Het spel introduceert een fantasiewereld genaamd Elderym, waar spelers teams van Guardians samenstellen om het duister te bestrijden en beloningen te verdienen tijdens het epische Act 1-lanceringsevenement, ‘Age of the Dread’. Dit evenement omvat nieuwe spelmodi zoals PvP-ervaringen en Leaderboard-uitdagingen, waarbij spelers kunnen strijden voor prijzen tot $1 miljoen in guild of guardians (GOG), de cryptocurrency van het spel zelf.

Ook GOG staat dik in de plus. De crypto steeg de afgelopen 24 uur met 12,5 procent. Het spel is gebouwd op het Immutable X-ecosysteem waarmee het nieuws ook een extra stimulans veroorzaakte voor de interesse in IMX.

Claim 4 immutable (IMX) gratis

Nog geen account bij Bitvavo? Dan heeft de Nederlandse cryptobeurs in samenwerking met Crypto Insiders een mooie actie: nieuwe gebruikers ontvangen nu 10 euro gratis tegoed wanneer zij via deze link een account aanmaken. Dit tegoed mag je vervolgens uitgeven aan welke crypto dan ook, zoals 4 IMX coins.

Pak €10,- gratis!

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie