Sander van Rijn Sander van Rijn
01/12/2023 11:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2023 11:12

IOTA koers lanceert na investering van $100 miljoen in crypto project

icon-altcoins
Altcoin nieuws
IOTA koers lanceert na investering van $100 miljoen in crypto project

Foto: Simon_Mo/Shutterstock

De IOTA (IOTA) crypto, een blockchain-project voor het Internet of Things (IoT), steeg deze week hard in waarde. De IOTA koers maakte woensdag een sprong van 30% in minder dan een uur en bleef vervolgens stijgen naar een piek van $0,29. Daarmee steeg IOTA maar liefst 70% in een dag.

Deze indrukwekkende toename in waarde volgde op een aankondiging van een nieuwe stichting van de Iota Foundation. Deze stichting, genaamd IOTA Ecosystem DLT Foundation, wordt gesteund met een investering van $100 miljoen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

IOTA Foundation investeert $100 miljoen in nieuwe stichting

De IOTA Ecosystem DLT Foundation is de allereerste distributed ledger technologie (DLT) stichting die geregistreerd is bij de Abu Dhabi Global Market (ADGM), de financiële toezichthouder in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE)

Deze registratie markeert een belangrijke mijlpaal voor de Iota Foundation. Iota investeert $100 miljoen in de nieuwe stichting en spreidt deze investering uit over een periode van vier jaar.

Een belangrijk doel van de stichting is het overbruggen van de kloof tussen DLT en bestaande activa uit de traditionele financiële markt.

Voorlopig concentreert de IOTA Ecosystem DLT Foundation zich op de huidige financiële markt in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (RWA). Hierbij werkt het samen met institutionele investeerders, overheden en academische instellingen.

Advertentie

IOTA koersafname na indrukwekkende stijging

Volgens Iota stelt dit initiatief deze partijen in staat om traditionele activa om te zetten in crypto en ze veilig op te slaan op de blockchain. Zo kan mmiljarden dollaar aan activa virtueel worden gemaakt, zegt Iota:

“Dit omvat samenwerking met institutionele investeerders, overheden en academische instellingen voor de tokenisatie van activa uit de echte wereld en deze in de blockchain te brengen, waardoor miljarden dollars in de virtuele activaruimte van de VAE terechtkomen.”

Na de enorme stijging, corrigeerde de IOTA koers iets omlaag. Desondanks staat IOTA met een prijs van $0,235 alsnog bijna 30% hoger dan begin deze week.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie