Discussier met alle crypto insiders via Telegram

IOTA (MIOTA) lanceert permanode die het opslaan van transacties mogelijk maakt

Het is alweer september vorig jaar dat Chronicle werd uitgebracht om zo alle IOTA-transacties voor altijd op te slaan. Nog geen volledig jaar later, brengt IOTA (MIOTA) de Alpha-versie uit van hun officiële permanode, dat laten ze weten door middel van een Medium-post op 10 juli 2020.

IOTA, dat dient als een trust layer voor ‘The Internet of Things’ (IoT), introduceerde Chronicle met als doel om transactiegegevens van bedrijven en organisaties voor lange tijd op te slaan.

- Advertentie -

Op het IOTA-netwerk zijn node bezitters in staat om transactiegegevens te verwijderen wanneer ze maar willen. Daarom heeft de IOTA Foundation lokale snapshots ontwikkeld zodat oude transacties verwijderd kunnen worden en zo de database klein gehouden kan worden. Echter betekent dit voor reguliere gebruikers dat zij oude gegevens niet meer kunnen ophalen, wat overduidelijk voor problemen kan zorgen.

Het nieuwe Chronicle framework zal dit probleem oplossen omdat iedereen nu in staat is om gemakkelijk alle IOTA-transacties op te slaan in een snelle, veilige, schaalbare en gedistribueerde database. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om alle transacties buiten de Tangle (de database van IOTA) op te slaan in een afzonderlijke gedistribueerde database, waardoor ze beschikbaar blijven zolang ze nodig zijn.

Vanaf september tot aan nu is het IOTA-team hard bezig geweest om Chronicle te verbeteren en te ontwikkelen voor bredere acceptatie. Zo is het van programmeertaal gewisseld en wordt het systeem nu in Rust geschreven in plaats van Erlang omdat dit een veiligere omgeving biedt en het de samenwerking met andere IOTA-projecten mogelijk maakt.

Ook kent het meer flexibiliteit en kost het nu slechts nog enkele minuten voordat een permanode opgezet is. De volgende stappen van het Chronicle-project is om een web-dashboard te creëren en transacties te consolideren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.187,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.187,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...