Rico Engelbarts
19/02/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 11:13

Is Netflix bezig met een altcoin documentaire?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
is_netflix_bezig_met_een_altcoin_documentaire

Netflix is schijnbaar bezig met de productie van een documentaire over de altcoins op de markt. Een opmerkelijke ontwikkeling, hoewel het logischerwijs hun bestaande Bitcoin-documentaire zou kunnen aanvullen.
Het wereldwijde streaming-platform heeft zich de afgelopen jaren druk bezig gehouden met de productie van films, stand-up comedy shows, tv-shows, documentaires en zelfs anime-series. Toen de eerste Bitcoin-documentaire op Netflix werd aangekondigd, verbleef de meerderheid van de crypto-community nogal sceptisch.
Dat is ook niet geheel verrassend; als het gaat om documentaires of tv-shows wordt bitcoin (BTC) vaak in een kwaad daglicht gesteld. Zo focussen de meeste producties zich op de negatieve kant van de crypto-industrie. De Netflix-documentaire, die Banking on Bitcoin heet, heeft ondertussen al enkele positieve recensies ontvangen. Naar verluidt probeerde Netflix tenminste het hele verhaal te vertellen in plaats van slechts een deel ervan.

Hoewel er niet veel bekend is over de altcoin-documentaire, zijn er al enkele afbeeldingen opgedoken op Reddit. Een van die afbeeldingen geeft de set van de documentaire weer, waaruit blijkt dat het onder andere PACCoin, Global Boost en een paar anderen zal bespreken. Het is echter nog af te wachten welke altcoins allemaal zijn geselecteerd of wat de selectieprocedure precies inhield.
is_netflix_bezig_met_een_altcoin_documentaire_reddit_behind_the_scenesAfbeelding 1: Filmset van de vermeende altcoin-documentaire (bron: Reddit)
Toch roept het project ook enkele vragen op. Zo is de altcoin-markt erg volatiel; projecten die vandaag relevant zijn kunnen binnen enkele maanden al weer zijn verdwenen. Het zal dus een uitdaging zijn voor Netflix om een realistische altcoin-documentaire neer te zetten die de markt goed weerspiegelt.
Het zal tevens interessant zijn om te zien wat voor effect de documentaire zal uitoefenen op de altcoin-markt. Netflix is het meest populaire streaming-platform ter wereld. Er bestaat dus een mogelijkheid dat, afhankelijk van de toon van de productie, het een grote bearish druk binnen de markt kan veroorzaken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie