Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Is TRON (TRX) een scam? Dit onderzoek probeert erachter te komen

TRON (TRX) heeft een wat dubieuze reputatie. De cryptocurrency heeft een groot aantal fans, maar ook een heleboel tegenstanders, die het regelmatig een scam noemen. Flipside Crypto bracht op 19 juni een onderzoeksrapport uit waarin het onderzocht of TRON werkelijk een scam is of niet.

Reputatie

- Advertentie -

TRON’s reputatie komt niet uit de lucht vallen. Het crypto-project kwam begin 2018 onder vuur te liggen nadat het project beschuldigd werd van het plagiëren van de white paper. In 2019 kondigde CEO Justin Sun aan dat hij $20 miljoen en een Tesla zou weggeven, maar heeft dat uiteindelijk nooit gedaan.

Sun is vervolgens nog vaker bekritiseerd vanwege zijn dubieuze marketingpraktijken, bijvoorbeeld omtrent de dood van Kobe Bryant, de uitbraak van het coronavirus en een recente peiling op Twitter. Ook is hij betrokken bij het fiasco omtrent de STEEM en HIVE netwerken en begin dit jaar noemde Sun nog zijn eigen cryptocurrency, Tronix (TRX), een “shitcoin.”

“Echter dan 90%”

Toch meldt het rapport, wellicht onverwachts, dat het netwerk er juist gezond en actief uitziet.

Het blijkt dat als we kijken naar het actieve aanbod van TRX in de afgelopen 30 dagen, een zeer gezond en actief ecosysteem wordt onthuld.

Het rapport meldt dat gebruikers staken, dat TRX verhandeld wordt op gedecentraliseerde exchanges (DEX), dat gedecentraliseerde apps (dApps) actief gebruikt worden en dat node beheerders en voters worden beloond. Het belangrijkste argument in het rapport is dat TRX gelijkmatig verdeeld is over kleine wallets en niet geconcentreerd zit in een paar grote.

Flipside Crypto concludeert dat het Tron-netwerk “echter” is dan 90% van de blockchain-projecten die het heeft onderzocht:

De feiten bewijzen dat TRON een echt bedrijf is. Waarschijnlijk echter dan 90% van de blockchains die we hebben bekeken. Het is duidelijk dat TRON’s pragmatisme voor het creëren van rijkdom een bloeiende gemeenschap heeft aangetrokken.

Het is maar de vraag of dit mensen overtuigt van TRON’s legitimiteit, op Twitter wordt met veel scepticisme gereageerd.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.417,45 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.417,45 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...