japanse_bank_MUFG_gaat_in-house_cryptocurrency_lanceren

Japan’s grootste bank lanceert grootschalige trial omtrent eigen cryptocurrency

207

De bankiersafdeling van de Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ, gaat naar verluidt in 2019 een trial lanceren omtrent het gebruik van een in-house cryptocurrency. Dit na jaren aan development.

Als Japan’s grootste bank, zou MUFG ‘s werelds eerste grote financiële instituut kunnen worden die een eigen cryptocurrency hanteert. Dit is op te maken uit een publicatie van het Japanse NHK dat een trial met 100.000 MUFG klanten omschrijft.

Klanten zullen zich kunnen aanmelden om deel te nemen aan de trial, die het voor hen mogelijk maakt een smartphone app te installeren die fiat yen op een bankrekening omzet in de MUFG coin. Het equivalent van een enkele MUFG coin zal één yen zijn.

Klanten zullen de cryptocurrency kunnen gebruiken om betalingen mee te doen op plekken als restaurants, buurtwinkels en andere winkels. Ze kunnen de cryptocurrency ook versturen naar andere klanten die meedoen aan de trial.

Het team achter het project zal monitoren of de peer-to-peer transacties middels de app veilig en efficiënt verlopen op een schaal van 100.000 gebruikers. MUFG zal ook proberen klanten van bestaande betaalplatforms te lokken met lage transactiekosten. Met name internationale betalingen zullen goedkoper zijn.

Als de MUFG coin wordt gebruikt voor overzeese betalingen wordt voorspeld dat de transactiekosten minder dan een tiende procent zullen zijn van de huidige transactiekosten voor internationale betalingen.

De bank is ook bezig met de ontwikkeling van een ATM machine die zowel de optie biedt om MUFG coins naar een smartphone te verzenden als het wisselen van de cryptocurrency naar Japanse yen.

Satos

9/10

€9.894,31 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.841,46 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.769,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.876,91 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.960,13 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.106,30 Kopen
Laatste nieuws