Ivo Melchers Ivo Melchers
21/02/2024 16:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2024 15:51

Jasmycoin en starknet plotseling opvallend populair op Bitvavo

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Jasmycoin en starknet plotseling opvallend populair op Bitvavo

Foto: Bitvavo

Het leeuwendeel van de cryptomarkt trekt momenteel weinig aandacht van menig crypto-enthousiast. Er zijn echter twee altcoins die momenteel in de spotlights staan, en op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo worden de coins dan ook volop verhandeld. Het gaat om jasmycoin (JASMY) en starknet token (STRK), die vandaag qua handelsvolume sterkhouders zoals ethereum (ETH) en solana (SOL) overtreffen.

Nog geen account bij Bitvavo? Ontvang 10 euro gratis in je account wanneer je via onderstaande knop een account bij Bitvavo aanmaakt. De 10 euro kun je besteden aan de meer dan 200 verschillende cryptomunten op het platform, waaronder JASMY en STRK.

Pak 10 euro gratis

Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Jasmycoin opeens veel verhandeld op Bitvavo

Zoals bijna iedere dag wordt bitcoin veruit het meest verhandeld op Bitvavo. Met een handelsvolume van ruim 41 miljoen euro is de afstand op de rest van de top 5 immens.

Op plek 2 staat verrassend genoeg JASMY, met een 24-uurs handelsvolume van 27,1 miljoen euro

De prijs van JASMY is sinds afgelopen maandag dagen bezig aan een indrukwekkende opmars, en vandaag spant de absolute kroon. Op maandag steeg de koers met zo’n 20 procent, gevolgd door een rally van bijna 50 procent een dag later. Vandaag is JASMY zelfs met 55 procent de lucht in geschoten, tot zijn hoogste prijs sinds mei 2022.

Dankzij de koersexplosie is JASMY bovendien de top 100 grootste cryptomunten binnengedrongen. Met een marktkapitalisatie van zo’n 763 miljoen dollar neemt het nu plek 98 in beslag binnen de bredere cryptomarkt.

Veel crypto-fanaten willen een graantje meepikken van de stijging van JASMY, wat het handelsvolume logischerwijs ten goede komt.

JASMY is de native ERC-20 token van Jasmy, een uniek platform waarop gebruikers veilig hun data kunnen opslaan, gebruiken en beschikbaar stellen voor anderen.

Advertentie

Nieuwe gelanceerde starknet token enorm populair

Op plek 3 qua meest verhandelde munten staat STRK, de nieuw op de markt gebrachte crypto van Ethereum layer-2 netwerk Starknet.

Het handelsvolume voor STRK van de afgelopen 24 uur komt uit op een indrukwekkende 25,8 miljoen euro.

De kersverse cryptomunt is gisteren middels een gigantische airdrop gedistribueerd onder in totaal 1,3 miljoen in aanmerking komende wallets, en staat momenteel volop in de schijnwerpers. Bitvavo heeft de langverwachte munt direct toegevoegd aan hun crypto-aanbod.

728 miljoen STRK-tokens zijn gisteren uitgedeeld, waarvan meer dan 422 miljoen stuks al zijn geclaimd. Dit blijkt uit data van Token Flow.

Ondanks de enorme hype omtrent de nieuwe crypto krijgt de koers flinke klappen te verwerken. De koers heeft vandaag al meer dan 37 procent ingeleverd, en komt momenteel uit op 1,71 dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie