Timo Bult Timo Bult
12/07/2021 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2021 17:11

Krijgt cadano (ADA) een boost door dit nieuws? Grayscale fonds wordt “SEC-reporting”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Krijgt cadano (ADA) een boost door dit nieuws Grayscale fonds wordt SEC-reporting

De inmiddels bekende crypto vermogensbeheerder Grayscale heeft goed nieuws voor zijn Large-Cap Fund! Dat fonds is sinds kort namelijk een “SEC-reporting company” geworden. Om verschillende redenen is dit positief voor zowel het fonds als de cryptocurrencies die er onderdeel vanuit maken.

Grayscale biedt verschillende grote fondsen voor cryptocurrencies waarmee vooral grote beleggers gemakkelijk in crypto kunnen investeren. Zij hoeven bijvoorbeeld de crypto zelf niet vast te houden, enkel de aandelen in de fondsen. Ook betreft belasting en het voldoen aan de regelgeving worden door de fondsen een stuk makkelijker gemaakt.

Het grootste en bekendste fonds van Grayscale is het GBTC-fonds. Daarin zit meer dan $21 miljard aan bitcoin (BTC). Het tweede grootste fonds is het ETHE-fonds, waarin meer dan $6 miljard zit. Deze twee fondsen zijn al zogenaamde SEC-reporting companies. Nu wordt het Large-Cap Fund aan dat lijstje toegevoegd.

De nieuwe registratie houdt in dat Grayscale aan de Securities and Exchange Commission (SEC) moet gaan rapporteren over wat er allemaal binnen het fonds gebeurd. Verschillende voordelen dat dit met zich meebrengt is dat de luck-up periode van 12 naar 6 maanden wordt terug gebracht. Dit is de periode waarin de aandelen niet verhandelbaar zijn voor de investeerders, die er dus gedurende die tijd aan vast moeten houden. Dat deze periode nu korter is, is natuurlijk een voordeel voor investeerders.

Daarnaast zullen ook grote, institutionele investeerders zich comfortabeler voelen bij het investeren in het Large-Cap Fund doordat Grayscale zich nu aan strengere eisen houdt. Kortom, goed nieuws voor de onderliggende crypto’s.

Onderdeel van het Large-Cap Fund zijn op dit moment voornamelijk bitcoin en ethereum, die samen 93% van het fonds uitmaken. De derde grootste crypto van het fonds is cardano (ADA). Die altcoin werd onlangs nog groots aangekocht door Grayscale. Craig Salm, vicepresident juridische zaken bij Grayscale noemt de ontwikkeling een signaal dat er steeds meer interesse komt in crypto:

“Gebeurtenissen zoals het feit dat het Fonds ons derde SEC-rapporterende bedrijf wordt, en de aanvullende Form 10-deponeringen, geven aan dat er blijvende interesse van beleggers is om blootstelling te krijgen aan het groeiende digitale valuta-ecosysteem binnen bestaande regelgevingskaders, en dat regelgevers blijven samenwerken met marktdeelnemers in de activaklasse,”

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie