Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
07/08/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2023 11:00

Kritische bug ontdekt in de controversiële Worldcoin crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Worldcoin crypto maakt eerste kritische aanpassingen

Foto: Shutterstock/Robert Way

Worldcoin (WLD) trok de afgelopen maanden de aandacht. De reden? Omdat de CEO van het bedrijf achter ChatGPT, Sam Altman, de drijvende kracht achter het project is. De missie van Worldcoin? Menselijke authenticiteit verifiëren via irisscans en het aanbieden van een Universeel Basisinkomen (UBI) in een toekomstige digitale wereld waar AI steeds menselijker kan handelen. Het project is populair en trok sinds zijn lancering op 24 juli al meer dan 2 miljoen aanmeldingen. Hoewel ambitieus, loopt het project tegen mogelijke beveiligingsrisico’s aan. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kwetsbaarheid binnen 24 uur opgelost

Het crypto beveiligingsbedrijf CertiK ontdekte onlangs kwetsbaarheden in het Worldcoin protocol. De kwetsbaarheden zitten in een gevoelige plek, namelijk het verificatieproces. Het lukte CertiK om dit proces te omzeilen en een Orb operator te worden waarmee ze iris-informatie van gebruikers kunnen verzamelen. CertiK bracht de ontwikkelaars van Worldcoin op de hoogte die binnen 24 uur een oplossing realiseerden. CertiK heeft vervolgens de oplossing gecontroleerd en bevestigd dat de kwetsbaarheid is opgelost. 

Het nieuws van CertiK komt een week nadat een rapport was vrijgegeven over veiligheidsaudits uitgevoerd door Nethermind en Least Authority. Nethermind ontdekte 26 veiligheidsrisico’s waarvan 24 inmiddels zijn opgelost. Least Authority identificeerde drie problemen en bood zes suggesties aan die inmiddels allemaal zijn opgelost of de planning staan om opgelost te worden.

Advertentie

Zorgen rondom Worldcoin dataverzameling

De ontdekking van CertiK ligt gevoelig aangezien verschillende partijen, hoewel de irisdata gecodeerd is, al meermaals zorgen hebben geuit over de veiligheid en mogelijke misbruik van gegevens. Worldcoin beoogt namelijk grote hoeveelheden persoonlijke gegevens te verzamelen. Ethereum’s oprichter, Vitalik Buterin, uitte zijn bedenkingen, waarmee hij het belang benadrukt van verantwoorde technologische vooruitgang. Ook hebben landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hun zorgen geuit, met onderzoeken lopende over de mogelijke privacyrisico’s van de onderneming.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Worldcoin beschikbaar op Nederlandse exchange Anycoin

WLD is nu ook beschikbaar op een van de oudste Nederlandse crypto exchanges, Anycoin Direct. Maak nog een account aan bij Anycoin Direct en ontvang momenteel 1.500.000 Shiba Inu (SHIB) als welkomstbonus.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie