Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
07/08/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2023 11:00

Kritische bug ontdekt in de controversiële Worldcoin crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Worldcoin crypto maakt eerste kritische aanpassingen

Foto: Shutterstock/Robert Way

Worldcoin (WLD) trok de afgelopen maanden de aandacht. De reden? Omdat de CEO van het bedrijf achter ChatGPT, Sam Altman, de drijvende kracht achter het project is. De missie van Worldcoin? Menselijke authenticiteit verifiëren via irisscans en het aanbieden van een Universeel Basisinkomen (UBI) in een toekomstige digitale wereld waar AI steeds menselijker kan handelen. Het project is populair en trok sinds zijn lancering op 24 juli al meer dan 2 miljoen aanmeldingen. Hoewel ambitieus, loopt het project tegen mogelijke beveiligingsrisico’s aan. 

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kwetsbaarheid binnen 24 uur opgelost

Het crypto beveiligingsbedrijf CertiK ontdekte onlangs kwetsbaarheden in het Worldcoin protocol. De kwetsbaarheden zitten in een gevoelige plek, namelijk het verificatieproces. Het lukte CertiK om dit proces te omzeilen en een Orb operator te worden waarmee ze iris-informatie van gebruikers kunnen verzamelen. CertiK bracht de ontwikkelaars van Worldcoin op de hoogte die binnen 24 uur een oplossing realiseerden. CertiK heeft vervolgens de oplossing gecontroleerd en bevestigd dat de kwetsbaarheid is opgelost. 

Het nieuws van CertiK komt een week nadat een rapport was vrijgegeven over veiligheidsaudits uitgevoerd door Nethermind en Least Authority. Nethermind ontdekte 26 veiligheidsrisico’s waarvan 24 inmiddels zijn opgelost. Least Authority identificeerde drie problemen en bood zes suggesties aan die inmiddels allemaal zijn opgelost of de planning staan om opgelost te worden.

Advertisement

Zorgen rondom Worldcoin dataverzameling

De ontdekking van CertiK ligt gevoelig aangezien verschillende partijen, hoewel de irisdata gecodeerd is, al meermaals zorgen hebben geuit over de veiligheid en mogelijke misbruik van gegevens. Worldcoin beoogt namelijk grote hoeveelheden persoonlijke gegevens te verzamelen. Ethereum’s oprichter, Vitalik Buterin, uitte zijn bedenkingen, waarmee hij het belang benadrukt van verantwoorde technologische vooruitgang. Ook hebben landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hun zorgen geuit, met onderzoeken lopende over de mogelijke privacyrisico’s van de onderneming.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Worldcoin beschikbaar op Nederlandse exchange Anycoin

WLD is nu ook beschikbaar op een van de oudste Nederlandse crypto exchanges, Anycoin Direct. Maak nog een account aan bij Anycoin Direct en ontvang momenteel 1.500.000 Shiba Inu (SHIB) als welkomstbonus.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement