Timo Bult Timo Bult
11/03/2021 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2021 14:22

Litecoin (LTC) code voor privacy transacties op 15 maart klaar, dit is wat we kunnen verwachten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoin (LTC) code voor privacy transacties op 15 maart klaar, dit is wat we kunnen verwachten

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Litecoin (LTC) is een cryptocurrency waar je eigenlijk niet zo vaak iets van hoort. Toch staat de altcoin al lange tijd in de top 10 grootste cryptocurrencies op de markt! De ontwikkeling van het netwerk staat daarbij niet stil. Deze maand nog zal een belangrijke uitbreiding klaar zijn; MimbleWimble genaamd.

MimbleWimble is een uitbreiding van het netwerk waarmee gebruikers anonieme transacties kunnen doen. Het zal gaan om een functie die in principe naast de main chain zal bestaan. Litecoin kan dus los van deze functie bestaan, mocht een cryptocurrency exchange geen privacy transacties willen ondersteunen. De afgelopen tijd zijn privacy coins namelijk vaker verwijderd van exchanges vanwege zorgen omtrent regelgeving.

De update is al lange tijd in ontwikkeling en draait inmiddels al zo’n drie maanden vlekkeloos op een testnet. In een recente update laat de hoofdontwikkelaar David Burkett weten:

“Ik denk dat ik dit blikje nog een stukje verder over de weg zal schoppen en zal mikken op het lanceren van een community testnet ergens nadat de code deze maand is voltooid. Er moet nog een hoop werk worden verzet voordat de codebeoordeling kan worden ingediend, maar ik blijf zelfverzekerd en vastbesloten om het doel van 15 maart te halen.”

Na 15 maart zal de code een onderzoek ondergaan om bugs en andere problemen op te sporen. De litecoin miners zijn uiteindelijk degenen die bepalen of zij de nieuwe update gaan ondersteunen. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de steun er niet is.

Zoals gezegd moet MimbleWimble ervoor zorgen dat een gebruiker meer privacy heeft. Dat is echter niet het enige doel. De Litecoin Foundation noemt ook een betere fungibility als streven. Dit houdt in dat 1 LTC ook daadwerkelijk 1 LTC is in een transactie. Dit is vaak niet het geval doordat een litecoin die al in 2012 is gemined en ondertussen onderdeel is geweest van allerlei transacties, met bijvoorbeeld criminelen, wellicht niet evenveel waard is als een verse LTC gemined in 2021. MimbleWimble is dus tevens bedoeld om 1 LTC ook daadwerkelijk 1 LTC te laten blijven. Meer info over MimbleWimble en het doel ervan vind je hier.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie