Timo Bult Timo Bult
24/05/2019 14:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2019 14:43

Litecoin (LTC) steeg in 2019 met ruim 230% en test op dit moment een belangrijk resistance niveau

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Op het moment van schrijven test litecoin (LTC) de belangrijke resistance op $100. Bij doorbraak is het goed mogelijk dat LTC weer op zoek gaat naar zijn yearly high op $107,60. Met de recente prijsstijging behoort litecoin tot een van de best presterende top 10 cryptocurrencies in 2019.
Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin (LTC) op CoinMarketCap $98,20 waard na een stijging van 11,73% in de afgelopen 24 uur. In 2019 steeg litecoin met ruim 230%, waarmee het de op een na best presterende cryptocurrency uit de top 10 van dit jaar is.
Het sentiment van de afgelopen dagen was bearish. Zo bereikte LTC op 16 mei nog de $107,60, maar zakte de cryptocurrency vervolgens terug naar $85,20. Het wist daar echter support te vinden, welke het al een aantal keren testte.
Nadat de support gisterochtend voor het laatst werd aangeraakt begon litecoin aan een snelle opwaartse koersbeweging. Na een stijging van bijna 11% is LTC daarmee aangekomen bij een belangrijk resistance niveau.
Enkele uren geleden testte LTC dit resistance-niveau, dat op $100 ligt, echter wist het hier nog niet boven uit te breken. Even raakte de koers de $100,88 aan waarna het weer terugzakte. De komende uren zullen bepalend zijn voor de richting van de koers in de komende periode.
Mocht het de bulls lukken uit te breken, dan wordt het aannemelijker dat LTC weer op zoek zal gaan naar de yearly high op $107,60. Een andere mogelijkheid is dat de koers voor de komende periode vlak onder de $100 blijft handelen. Bij een koersdaling ligt de volgende belangrijke support op $85.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie