Kevin Schijven Kevin Schijven
10/02/2021 19:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2021 19:39

MATIC heet nu Polygon: "het is Polkadot op Ethereum”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
MATIC heet nu Polygon het is Polkadot op Ethereum

Matic Network heeft zijn naam veranderd naar Polygon. Dat heeft het bedrijf op 9 februari aangekondigd via Twitter:


Polygon heeft een nieuwe roadmap, of routekaart, en gaat zich nu vooral richten op zogeheten Layer-2 scaling voor de blockchain van Ethereum (ETH). Ethereum kampt al enige tijd met veel congestie op het netwerk waardoor transactiekosten enorm oplopen.
Polygon zal meerdere van deze Layer-2 oplossingen ondersteunen via een zogenaamde proof-of-stake (PoS) sidechain van Ethereum. Daarnaast zullen ook andere Layer-2 oplossingen ondersteund worden door Polygon:

“Polygon ondersteunt meerdere Layer 2-oplossingen zoals Optimistic Rollups (OR), zkRollups (ZKR) en Validium, waardoor het in feite een L2-aggregator wordt. Deze aanpak, geïmplementeerd via de modulaire SDK van Polygon, stelt projecten in staat de schaaloplossing te selecteren die het beste bij hun behoeften past, in plaats van gebonden te zijn aan één optie.”

Aldus het blogartikel. Het project begint in deze zin te lijken op het relatief nieuwe Polkadot (DOT). Polygon wil Ethereum in een multi-chain systeem veranderen zoals Polkadot doet met zijn parachains, maar dan met de voordelen van Ethereum:

“Wij geloven dat Ethereum het meest veelbelovende en revolutionaire technologieproject ter wereld is, en we zijn vastbesloten om het te helpen massale adoptie te bereiken.”

Enkele bekende namen uit de Ethereum-wereld ondersteunen het project, als Ryan Sean Adams en Anthony Sassano. De ticker van de cryptocurrency blijft overigens gewoon MATIC heten. Het nieuws heeft al veel los gemaakt, de MATIC koers is met meer dan 50% in de afgelopen 24 uur gestegen en stond al op bijna 200% in de plus in de afgelopen 7 dagen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie