Dylan Laat Dylan Laat
23/06/2024 21:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2024 19:29

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream

Foto: Atichat Wattanasin Stone/Shutterstock

De oprichter van een nieuwe meme-crypto heeft wel een hele pijnlijke ervaring achter de rug. De waarde van de pas gelanceerde memecoin Rizz (RIZZ) kelderde namelijk met maar liefst 90 procent terwijl de oprichter het project aan het introduceren was op socialmediaplatform X.

Nieuwe meme-crypto tijdens livestream opeens extreem volatiel

Rizz, gelanceerd op 18 juni op het Solana (SOL) netwerk, trok aanvankelijk de aandacht van crypto-enthousiastelingen. Echter, de euforie maakte al snel plaats voor teleurstelling toen de crypto koers dramatisch instortte tijdens de live-sessie op X.

Tijdens de X Space waren verschillende prominente figuren uit de crypto-gemeenschap aanwezig, waaronder Nicolas Vaiman, CEO van Bubblemaps. Vaiman stelde kritische vragen over de zogenaamde ‘bubbels’. Dat zijn clusters die buitenproportionele holdings in een klein aantal accounts laten zien van een coin, data die middels de blockchain in te zien is.

Het Rizz-team gaf toe meer dan 80 procent van de totale token supply te controleren, wat vragen opriep over de decentralisatie en eerlijke verdeling van het project. Het was na de vragen van Vaiman dat de RIZZ koers opeens plotseling hard begon te dalen.

De oprichter van Rizz, bekend als “Rick”, reageerde merkbaar geschokt op de plotselinge koersdaling. Vaiman beschreef de situatie als volgt: “Toen de prijs instortte, klonk de oprichter van Rizz emotioneel, en ik voelde me ongemakkelijk om vragen te stellen. Op een gegeven moment dacht ik zelfs dat hij misschien aan het huilen was.”

Achter de schermen van een memecoin-lancering

De extreme prijsdaling werd voornamelijk veroorzaakt door vroege ‘snipers‘. Dit zijn traders die in de eerste minuten na de lancering grote hoeveelheden tokens wisten te bemachtigen. Dit fenomeen is niet ongebruikelijk bij memecoin-lanceringen en kan leiden tot extreme prijsschommelingen, zeker wanneer er negatieve feiten naar buiten komen zoals in dit geval.

Er doen geruchten de ronde dat “Rick” mogelijk niet de daadwerkelijke leider van Rizz is. Vaiman stelt in gesprek met Cointelegraph dat een groep ontwikkelaars uit Singapore, bekend om het creëren en ‘rugpulls’ van memecoins, de werkelijke drijvende kracht achter het project zou kunnen zijn.

Meme-crypto, zoals dogecoin (DOGE), shiba inu (SHIB) en PEPE (PEPE) staan erom bekend volatiel te zijn. Deze categorie van crypto wordt dan ook als de meeste risicovolle categorie gezien onder veel investeerders. Meme-crypto waarvan het grootste deel van de voorraad in handen zijn vormen hiern het grootste risico.

Anycoin Direct geeft alle Nederlanders vandaag 1 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is in volle gang en PEPE is een van de grootste sterren. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van Anycoin Direct kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe Nederlandse gebruikers ontvangen alleen vandaag maar liefst 1 miljoen PEPE volledig gratis. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

Claim 1 miljoen PEPE

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Dylan Laat

Dylan Laat is sinds augustus 2020 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in informatietechnologie en financiën, en sinds 2019 actief in de cryptowereld, specialiseert hij zich in decentralisatie en crypto nieuws. Dylan begon samen met zijn vader met investeren in cryptocurrency en brengt nu zijn expertise en passie over naar een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie