Timo Bult Timo Bult
25/06/2021 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:48

Met ethereum (ETH) betalen om je auto op te laden? Het kan straks bij 50.000 laadstations in Europa!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Met ethereum (ETH) betalen om je auto op te laden Het kan straks bij 50.000 laadstations in Europa

De koersen kleurden de afgelopen tijd overwegend rood. Maar dat betekent niet dat de ontwikkelingen binnen de crypto-sector ook stil zijn komen te liggen, in tegendeel. Het Ierse HIPS Payment Group en Zweedse Vourity gaan namelijk de samenwerking aan om bij 50.000 laadstations voor elektrische auto’s crypto-betalingen te ondersteunen! Dat blijkt uit een persaankondiging die gisteren werd gepubliceerd.

Vourity biedt op dit moment nog enkel betaalmethodes zoals creditcards, Google Pay, Apple Pay en Swish. Maar met de samenwerking met HIPS Payment Group komt daar crypto bij. Vanaf november dit jaar zullen de eerste laadstations worden uitgerust met de nieuwe betalingsterminals waarbij met crypto betaald kan worden. In de loop van de komende drie jaar zullen uiteindelijk 50.000 laadstations over heel Europa uitgerust moeten worden met de terminal.

Welke cryptocurrency geselecteerd zal worden is nog niet duidelijk. Het lijkt er echter op dat in ieder geval ethereum (ETH) gekozen zal worden. Op de afbeelding van de betalingsterminal is namelijk het logo van de grootste altcoin op de markt te zien. Uiteindelijk is het echter de bedoeling dat meer cryptocurrencies ondersteund zullen worden. Daarnaast is ook nog niet precies duidelijk waar deze 50.000 laadstations zich bevinden.

Volgens de CEO van Hips, John Cavebring, zal het ondersteunen van crypto de overstap naar een toekomst met elektrische voertuigen versnellen:

“We zijn erg blij om dit partnerschap aan te kondigen, omdat we geloven dat het op veel fronten vooruitstrevend is; door het gebruik van digitale betalingen toe te staan, wordt het opladen voor alle EV-rijders gemakkelijker, wat de overstap naar een toekomst met volledig elektrische voertuigen zal versnellen,”

Het nieuws komt ongeveer een maand nadat Elon Musk juist besloot bitcoin (BTC) betalingen niet meer te accepteren voor Tesla’s elektrische auto’s. Bitcoin zou volgens hem teveel uitstoten en dus past de crypto niet in het straatje van Tesla. Deze onzekerheid, samen met het harde optreden van China tegen bitcoin miners, is de waarschijnlijke aanstichter geweest van de slecht presterende bitcoin koers.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie