Wessel Kersting Wessel Kersting
29/06/2022 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2022 15:04

Miljardair Mark Cuban weet waar de bodem ligt

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Mark Cuban, de ondernemer bekend van het televisieprogramma Shark Tank en wie ondertussen voor miljarden aan bedrijven groot heeft gebracht, heeft aangegeven te denken dat de cryptocurrency bear markt nog niet voorbij is totdat er projecten zullen zijn met een daadwerkelijk goed werkend product.

Hij denkt dat de focus hier daarom ook meer op moet komen te liggen bij cryptocurrency projecten en dat dit ervoor kan zorgen dat de cryptocurrency markt weer kan opleven. Daarnaast zorgt het ook voor extra hype elke keer dat er een nieuw project de markt op komt waardoor de koers van de algehele markt weer zou kunnen stijgen.

Cuban gebruikte het voorbeeld van een gedecentraliseerde versie van Quickbooks, een business accounting management software programma. Cuban gaf aan te denken dat dit ervoor kan zorgen dat vele nieuwe gebruikers de markt in zouden stappen als iets dergelijks binnen de crypto industrie gelanceerd zou worden.

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto is nog niet goedkoop

Ondanks dat vele analisten juist voorspellen dat bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies de bodem ondertussen wel hebben bereikt, geeft Cuban juist aan dat alles “nog niet goedkoop is” als we kijken naar de nog altijd hoge marktwaarde van sommige projecten.

“Als je kijkt naar de marktkapitalisaties en je ziet dat het een miljard dollar plus marktkapitalisatie is of $ 6 miljard of $ 8 miljard of $ 40 miljard kijk je daar niet naar en denk je ‘dat is goedkoop’. Als je je herinnert aan ‘DeFi Summer’, werden deze coins verkocht voor minder dan een cent en hun marktkapitalisaties liepen in de honderden miljoenen.” zei hij

Cuban is niet onbekend in het wereldje van de cryptocurrencies. Hij heeft namelijk aangegeven dat ongeveer 80% van zijn niet Shark Tank gerelateerde investeringen in crypto zit. In de aflevering van de Bankless Podcast heeft hij aangegeven te weten hoe lang de bearmarkt nog zal duren. Hij zei:

“De bearmarkt duurt totdat er een katalysator is en die katalysator zal een bruikbare en werkend product zijn, of we zakken zo ver dat mensen gaan denken ‘fuck it, ik koop er wat’.”

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie