roger_ver_sponsort_MMA_vechtster

MMA titelkandidaat gesponsord door Bitcoin Cash fan Roger Ver

0

MMA-vechter Mei Yamaguchui uit Japan is klaar om Angela Lee te verslaan voor de titel van de Atomweight World Championship bij het ‘Unstoppable Dreams” kampioenschap van ONE Championship in Singapore en Bitcoin Cash promotor Roger Ver zal haar sponsoren in die wedstrijd.

In een video waarin de sponsorovereenkomst wordt aangekondigd zat Ver samen met Yamaguchi aan tafel om te praten over MMA en cryptocurrencies. Hij demonstreerde maar al te graag hoe Bitcoin Cash werkte en stuurde haar rechtstreeks $1000 aan Bitcoin Cash (0,0642 BCH). Yamaguchi vertelde op haar beurt over haar MMA-carrière. Ver verklaarde:

Ik ben de CEO van Bitcoin.com en we zijn trots Mei te mogen sponsoren voor dit gevecht, want we willen dat de hele wereld weet wat een geweldige atleet ze is en dat de hele wereld weet wat een geweldige currency Bitcoin Cash is.

Yamaguchi, die opgegroeid is in Californië, leerde in eerste instantie karate nadat ze was geïnspireerd door de Jackie Chan films. Later begon ze ju-jitsu te beoefenen om vervolgens een Mixed Martial Arts vechtster te worden. Ze heeft nu 27 professionele gevechten op haar naam staan met een record van 16-10-1.

Aan het einde van hun samenzijn toonde Roger Ver Yamaguchi’s Bitcoin Cash-adres zodat mensen haar geld konden doneren. Dit adres was een adres dan de wallet waar Ver eerder de $1000 naartoe stuurde en bij het schrijven van dit artikel heeft de wallet slechts 23 transacties en een totaal van 0,053 BCH (ongeveer $77) opgebracht.

Dit is niet de eerste keer dat een cryptocurrency wordt gebruikt om een sport te sponsoren en te promoten; afgelopen januari sponsorde Dash (DASH)  MMA vechter Rory MacDonald voor zijn gevecht tegen Douglas Lima. Rory ontving 320 DASH ($271.000 op dat moment) voor het promoten van de coin. Hij won het gevecht en veroverde de Welterweight titel.

Fans van een andere cryptocurrency, Dogecoin, hebben in de loop der jaren meerdere atletische sponsorschappen gecrowdfunded. In 2014 haalde Dogecoin $50.000 op voor het Jamaicaanse Bobslee team, dat zich gekwalificeerd had voor de Olympische winterspelen maar het zich niet kon veroorloven om daadwerkelijk naar Sotsji in Rusland te gaan. In hetzelfde jaar haalde de gemeenschap met succes $55.000 op voor de sponsoring van NASCAR-coureur Josh Wise. Wise nam deel aan het evenement in een auto met het merk van Dogecoin erop en eindigde op de vijftiende positie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws