Rico Engelbarts
15/05/2018 08:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2018 08:07

MMA titelkandidaat gesponsord door Bitcoin Cash fan Roger Ver

icon-altcoins
Altcoin nieuws
roger_ver_sponsort_MMA_vechtster

MMA-vechter Mei Yamaguchui uit Japan is klaar om Angela Lee te verslaan voor de titel van de Atomweight World Championship bij het ‘Unstoppable Dreams” kampioenschap van ONE Championship in Singapore en Bitcoin Cash promotor Roger Ver zal haar sponsoren in die wedstrijd.
In een video waarin de sponsorovereenkomst wordt aangekondigd zat Ver samen met Yamaguchi aan tafel om te praten over MMA en cryptocurrencies. Hij demonstreerde maar al te graag hoe Bitcoin Cash werkte en stuurde haar rechtstreeks $1000 aan Bitcoin Cash (0,0642 BCH). Yamaguchi vertelde op haar beurt over haar MMA-carrière. Ver verklaarde:

Ik ben de CEO van Bitcoin.com en we zijn trots Mei te mogen sponsoren voor dit gevecht, want we willen dat de hele wereld weet wat een geweldige atleet ze is en dat de hele wereld weet wat een geweldige currency Bitcoin Cash is.

Yamaguchi, die opgegroeid is in Californië, leerde in eerste instantie karate nadat ze was geïnspireerd door de Jackie Chan films. Later begon ze ju-jitsu te beoefenen om vervolgens een Mixed Martial Arts vechtster te worden. Ze heeft nu 27 professionele gevechten op haar naam staan met een record van 16-10-1.
Aan het einde van hun samenzijn toonde Roger Ver Yamaguchi’s Bitcoin Cash-adres zodat mensen haar geld konden doneren. Dit adres was een adres dan de wallet waar Ver eerder de $1000 naartoe stuurde en bij het schrijven van dit artikel heeft de wallet slechts 23 transacties en een totaal van 0,053 BCH (ongeveer $77) opgebracht.
Dit is niet de eerste keer dat een cryptocurrency wordt gebruikt om een sport te sponsoren en te promoten; afgelopen januari sponsorde Dash (DASH)  MMA vechter Rory MacDonald voor zijn gevecht tegen Douglas Lima. Rory ontving 320 DASH ($271.000 op dat moment) voor het promoten van de coin. Hij won het gevecht en veroverde de Welterweight titel.
Fans van een andere cryptocurrency, Dogecoin, hebben in de loop der jaren meerdere atletische sponsorschappen gecrowdfunded. In 2014 haalde Dogecoin $50.000 op voor het Jamaicaanse Bobslee team, dat zich gekwalificeerd had voor de Olympische winterspelen maar het zich niet kon veroorloven om daadwerkelijk naar Sotsji in Rusland te gaan. In hetzelfde jaar haalde de gemeenschap met succes $55.000 op voor de sponsoring van NASCAR-coureur Josh Wise. Wise nam deel aan het evenement in een auto met het merk van Dogecoin erop en eindigde op de vijftiende positie.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie