Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

MoneyGram presenteert real-time betalingen, maar zonder Ripple

MoneyGram, een van ’s werelds grootste betalingsverwerkers, heeft onlangs aangekondigd een nieuwe dienst te lanceren waarmee real-time geld kan worden verstuurd. Ja, het zou niet compleet onverwachts zijn als we Ripple nu hadden genoemd, maar niets is minder waar.

FastSend

De nieuwe dienst van MoneyGram heet FastSend en is bedoeld om klanten te helpen met real-time versturen van geld door gebruik te maken van een mobiele app en het telefoonnummer van de ontvanger. Ondanks velen hadden verwacht de betalingsverwerker technologie van Ripple zou gebruiken is dit niet het geval.

- Advertentie -

Kamila Chytil, de COO van MoneyGram, legt uit dat FastSend gebruik maakt van Visa’s Direct Original Credit Transaction; er komt geen gebruik van blockchain-technologie aan te pas. In plaats daarvan zal de dienst gebruikmaken van een open source cloud-based systeem. Het betreft een opvallende ontwikkeling, gezien MoneyGram in andere afdelingen wel blockchain-technologie toepast.

Vandaag de dag gebruikt MoneyGram Ripple’s On Demand Liquidity, waarmee in FX gehandeld kan worden op bedrijfsmatig niveau. Het betreft geldmanagement in de back-end die niet op consumenten is gericht. De technologie verhelpt de duurste en meest tijdrovende aspecten van het huidige proces door de hoeveelheid geld te verminderen die het bedrijf verspreid over de wereld stalt. Dit zal uiteindelijk het benodigde bedrijfskapitaal terugdringen.

Blockchain-technologie en crypto

Chytil liet zich nog wel even uit over blockchain-technologie en cryptocurrency; en op positieve wijze. Zo gaf ze aan dat MoneyGram voor andere use cases blockchain-technologie overweegt en gaf ze aan te geloven dat blockchain in de toekomst cruciaal zal zijn voor wereldwijde betalingen.

Tevens prees Chytil cryptocurrency, vanwege het feit dat de markt altijd in beweging is, in tegenstelling tot traditionele markten. Ze sloot af met de melding dat het bedrijf ook nagaat hoe de tools van Ripple nog beter te gebruiken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.367,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.337,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.391,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.399,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.414,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.337,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.367,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.391,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.399,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.414,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...