Timo Bult Timo Bult
14/03/2019 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2019 13:30

Na XRP voegt Coinbase Pro nu ook Stellar Lumens (XLM) toe aan platform!

Nieuws
na_XRP_voegt_coinbase_pro_nu_ook_stellar_lumens_XLM_toe_aan_platform

Het professionele handelsplatform Coinbase Pro kondigde op 13 maart in een blogpost aan dat het Stellar Lumens (XLM) toe gaat voegen op het platform. XLM zal uiteindelijk tegen de Amerikaanse dollar, euro en bitcoin (BTC) genoteerd gaan worden op het platform.
Coinbase Pro is onderdeel van Coinbase, en is een exchange die gericht is op professionele beleggers. Het is gebruikelijk dat Coinbase een nieuwe cryptocurrency eerst op haar professionele platform noteert, en deze vervolgens ook op de Coinbase cryptocurrency exchange noteert.
Coinbase Pro voegde eind februari ook al Ripple’s cryptocurrency XRP toe aan het platform. Naast XLM en XRP zijn ook Ethereum Classic (ETC), Basic Attention Token (BAT) en de privacy crypto Zcash (ZEC) te verhandelen op Coinbase Pro.
Net als toen Coinbase XRP toevoegde, zal XLM stapsgewijs worden toegevoegd aan Coinbase Pro. Eerst zullen alleen inkomende transacties mogelijk zijn, daarna start de “post-only” fase waarin beleggers alleen limit orders kunnen plaatsen. Vervolgens start de “limit-only” fase, wat betekent dat de limit orders die in de vorige fase geplaatst konden worden, nu gematcht worden. Marktorders zijn in deze fase nog niet mogelijk.
Pas nadat al deze fases goed zijn verlopen zal de handel in XLM volledig worden opengesteld. Coinbase zal in een aparte blogpost bekend maken of en wanneer XLM aan Coinbase wordt toegevoegd zodat ook retailbeleggers kunnen gaan handelen in Stellar Lumens.
Stellar is op een aantal vlakken te vergelijken met Ripple. Beiden zijn gedecentraliseerde betalingsnetwerken waarop gebruikers, zoals banken, bedrijven maar ook personen, snel en goedkoop geld kunnen versturen. Mede door het nieuws steeg de waarde van XLM met 6,67% waarmee het nu $0,11 waard is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie