Home Nieuws Altcoin nieuws NASA bekijkt Ethereum blockchain-technologie voor ‘Deep Space Exploration’

NASA bekijkt Ethereum blockchain-technologie voor ‘Deep Space Exploration’

- Advertentie -

Onderzoekers van een door NASA gefinancierd en gezamenlijk uitgevoerd onderzoeksproject willen gebruikmaken van de ‘smart contract’-technologie van Ethereum, om zo het manoeuvreren van ruimtevaartuigen te automatiseren en ruimteschroot te vermijden.

In ontwikkelingen die mogelijk aanzienlijke implicaties hebben voor ruimtesondes, stelt NASA middelen beschikbaar voor een onderzoeksproject welke fundamenteel het gebruik van blockchain-technologie aandraagt, om ruimte communicatie en navigatie veiliger en efficiënter te maken.

Het onderzoeksproject, genaamd ‘Resilient Networking and Computing Paradigm’, wordt geleid door Dr. Jin Wei Kocsis, assistent-professor elektrische- en computertechnologie aan de Universiteit van Akron (UA).

De ontvanger van een driejarige beurs van $330.000, Kocsis, zal een cognitieve architectuur ontwikkelen waarin ruimtevaartuigen niet langer hoeven te vertrouwen op cruciale informatie van wetenschappers op aarde.

In plaats daarvan zullen smart contracts ruimtevaartuigen helpen om helemaal zelf te denken, drijvend ruimtepuin te detecteren en te ontwijken dat aanzienlijk schade zou kunnen toebrengen in het geval van een botsing. Dit staat in een verklaring van de UA.

Kocsis stelt het volgende:

In dit project zal de blockchain-technologie van Ethereum worden gebruikt om een ​​gedecentraliseerde, veilige en cognitieve netwerk- en computerinfrastructuur te ontwikkelen voor onderzoek in de ruimte. De protocollen voor blockchain-consensus zullen verder worden onderzocht om de veerkracht van de infrastructuur te verbeteren.

Kocsis hoopt dat de gedecentraliseerde architectuur ruimtevaartuigen helpt om gegevensverzameling naast andere taken te automatiseren, waardoor wetenschappers terug op aarde geen omkijk meer hebben naar het analyseren van gegevens en meer tijd kunnen besteden aan het berekenen van vliegroutes van ruimtesondes om te anticiperen op milieurisico’s.

Ik hoop technologie te ontwikkelen die bedreigingen voor het milieu kan herkennen en vermijden, en een aantal taken automatisch kan uitvoeren

voegde Kocsis eraan toe.

Details blijven beperkt rondom het soort Ethereum blockchain – publiek of privaat – dat in aanmerking komt voor het onderzoeksproject.

Toch zou de toepassing van gedecentraliseerde technologie kunnen leiden tot een “volgende generatie van ruimte netwerken”, aldus NASA’s communicatie-programmamanager Thomas Kacpura. Het onderzoeksproject zou kunnen leiden tot “gedecentraliseerde verwerking tussen NASA-knooppunten van het ruimte netwerk op een veilige manier”. Dit betekent mogelijk een responsiever en veerkrachtiger netwerk dat schaalbaar is en ook hedendaagse netwerken kan integreren, voegde de NASA-official eraan toe.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.346,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.411,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.411,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.455,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.641,70 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...