Rico Engelbarts
17/04/2018 13:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2018 13:50

NASA bekijkt Ethereum blockchain-technologie voor ‘Deep Space Exploration’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NASA_bekijkt_ethereum_blockchain_voor_ruimte_onderzoek

Onderzoekers van een door NASA gefinancierd en gezamenlijk uitgevoerd onderzoeksproject willen gebruikmaken van de ‘smart contract’-technologie van Ethereum, om zo het manoeuvreren van ruimtevaartuigen te automatiseren en ruimteschroot te vermijden.

In ontwikkelingen die mogelijk aanzienlijke implicaties hebben voor ruimtesondes, stelt NASA middelen beschikbaar voor een onderzoeksproject welke fundamenteel het gebruik van blockchain-technologie aandraagt, om ruimte communicatie en navigatie veiliger en efficiënter te maken.

Het onderzoeksproject, genaamd ‘Resilient Networking and Computing Paradigm’, wordt geleid door Dr. Jin Wei Kocsis, assistent-professor elektrische- en computertechnologie aan de Universiteit van Akron (UA).

De ontvanger van een driejarige beurs van $330.000, Kocsis, zal een cognitieve architectuur ontwikkelen waarin ruimtevaartuigen niet langer hoeven te vertrouwen op cruciale informatie van wetenschappers op aarde.

In plaats daarvan zullen smart contracts ruimtevaartuigen helpen om helemaal zelf te denken, drijvend ruimtepuin te detecteren en te ontwijken dat aanzienlijk schade zou kunnen toebrengen in het geval van een botsing. Dit staat in een verklaring van de UA.
Kocsis stelt het volgende:

In dit project zal de blockchain-technologie van Ethereum worden gebruikt om een ​​gedecentraliseerde, veilige en cognitieve netwerk- en computerinfrastructuur te ontwikkelen voor onderzoek in de ruimte. De protocollen voor blockchain-consensus zullen verder worden onderzocht om de veerkracht van de infrastructuur te verbeteren.

Kocsis hoopt dat de gedecentraliseerde architectuur ruimtevaartuigen helpt om gegevensverzameling naast andere taken te automatiseren, waardoor wetenschappers terug op aarde geen omkijk meer hebben naar het analyseren van gegevens en meer tijd kunnen besteden aan het berekenen van vliegroutes van ruimtesondes om te anticiperen op milieurisico’s.

Ik hoop technologie te ontwikkelen die bedreigingen voor het milieu kan herkennen en vermijden, en een aantal taken automatisch kan uitvoeren

voegde Kocsis eraan toe.

Details blijven beperkt rondom het soort Ethereum blockchain – publiek of privaat – dat in aanmerking komt voor het onderzoeksproject.

Toch zou de toepassing van gedecentraliseerde technologie kunnen leiden tot een “volgende generatie van ruimte netwerken”, aldus NASA’s communicatie-programmamanager Thomas Kacpura. Het onderzoeksproject zou kunnen leiden tot “gedecentraliseerde verwerking tussen NASA-knooppunten van het ruimte netwerk op een veilige manier”. Dit betekent mogelijk een responsiever en veerkrachtiger netwerk dat schaalbaar is en ook hedendaagse netwerken kan integreren, voegde de NASA-official eraan toe.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie