Dylan Laat Dylan Laat
4 min. leestijd

Nederlandse handelaar onthult ‘zo vind ik memecoin parels vroegtijdig’

Zo herken je de mogelijke nieuwe dogecoin (DOGE) zo vroeg mogelijk

Dogecoin-DOGE Shiba Inu-SHIB
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nederlandse trader onthult: zo spot je memecoin parels vroegtijdig

Foto: vittryp/Shutterstock

Een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, Binance, is de afgelopen maanden actiever geworden in het listen van memecoins. Om winst te boeken met deze crypto is timing vaak cruciaal. De bekende Nederlandse crypto-handelaar en -analist Sjuul van AltCryptoGems deelde onlangs zijn inzichten over hoe je dergelijke kansrijke memecoin listings vroegtijdig kunt herkennen. Crypto Insiders vroeg Sjuul tot slot nog om een tip, welke je onderaan dit artikel vindt!

De technische vereisten voor een Binance listing

Sjuul legt in een uitgebreide thread op socialmediaplatform X uit dat Binance zich sinds kort richt op memecoins met een marktwaarde (market cap) onder de 200 miljoen dollar. “Maar dat betekent niet dat elke memecoin met een kleine marktwaarde zal worden genoteerd op Binance,” legt Sjuul uit.

De memecoins die in aanmerking komen voor een toevoeging aan de grote cryptobeurs moeten namelijk wel voldoende liquiditeit hebben.

“Zoek naar projecten met een liquiditeit die minstens 3 procent of meer is van de totale marktwaarde van een crypto.”

Verder kijkt Binance naar de verspreiding van tokens onder wallets en het aandeel van grote houders. Een gezonde spreiding is essentieel. Dat betekent namelijk dat er niet een kleine groep grootbezitters is die de koers zou kunnen beïnvloeden.

Nog een factor waar Sjuul naar kijkt is de koers van een nieuwe memecoin. Vaak is te zien dat een memecoin vroeg in zijn bestaan hard crasht. Mocht het die crash overleven dan zou dit volgens de Nederlander een goed signaal zijn dat de community achter de coin sterk is:

“Of het nu NEIRO of ACT is, beide overleefden de vroege 80%+ dump. 99% van de memecoins sterft na de eerste grote crash, terwijl degenen die overleven vaak naar nieuwe hoogten pompen. Een eerste dump overleven is een teken van een sterke community, wat cruciaal is voor het succes”

Memecoins moeten leuk zijn

Naast de technische aspecten, spelen ook de community en marktperceptie een cruciale rol. Een actieve achterban van enthousiastelingen en trouwe tokenhouders is een pre volgens Sjuul.

Daarin is de de naam en ticker van een memecoin belangrijk. “Memecoins zijn leuk, dus de projectnaam of ticker zou dat ook moeten zijn. DOGE, WIF, PEPE en FLOKI—al deze memecoins zijn succesvol omdat ze grappig zijn en makkelijk te verbinden”, legt Sjuul uit.

Bewegingen van ervaren handelaren en het grote geld, ‘smart money’ genoemd, kunnen daarnaast een indicatie zijn van ophanden zijnde Binance listings. Zo kochten meerdere whales de memecoins GOAT en NEIRO, vlak voordat ze werden genoteerd door Binance. Maar, waarschuwt Sjuul, “koop ook weer niet elke memecoin die whales aan het kopen zijn.”

“Kijk naar hun eerdere transacties om te weten of ze “diamanten handen” hebben of niet. Kijk naar hun transactiegrootte. Transacties van $500-$1.000 zullen geen grote impact hebben, en het kunnen gewoon projecten zijn die hen tokens sturen om gratis promotie te krijgen.”

Een absolute strategie tot succes is dit overigens niet. “Ook al volg je deze stappen, het is niet 100% zeker dat je de volgende Binance-notering meemaakt, maar het zal het risico om ‘gerugged*’ te worden zeker verkleinen.”

*Gerugged worden (of “getting rugged”) betekent dat de ontwikkelaars van een cryptoproject er plotseling met al het geld vandoor gaan. Het is een vorm van oplichting waarbij investeerders al hun geïnvesteerde geld kwijtraken doordat het project waardeloos wordt gemaakt door de makers zelf.

‘Ik focus op narratives’

Tot slot vroegen we Sjuul nog om een tip voor onze lezers. In een reactie aan Crypto Insiders zei hij het volgende:

“In crypto focus ik me vooral op narratives (overkoepelende thema’s zoals memes, AI en RWA). Binnen deze hoofdnarratives ontstaan weer sub-narratives. Neem bijvoorbeeld memecoins: daar zie je golven van populariteit verschuiven van honden, naar katten, naar kikkers. Op dit moment lijken er twee nieuwe narratives op te komen: exchange mascottes en ‘flickering’ – coins met een flikkerend beeld als centraal thema.”

Deel dit artikel
Dylan Laat

Dylan Laat is sinds augustus 2020 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in informatietechnologie en financiën, en sinds 2019 actief in de cryptowereld, specialiseert hij zich in decentralisatie en crypto nieuws. Dylan begon samen met zijn vader met investeren in cryptocurrency en brengt nu zijn expertise en passie over naar een breder publiek.

Advertentie
Advertentie