Ivo Melchers Ivo Melchers
19/04/2024 13:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2024 12:35

Nieuwe crypto lancering op Telegram blockchain – maak kennis met NOT

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nieuwe crypto lancering op Telegram blockchain - maak kennis met NOT

Foto: Primakov/Shutterstock

Binnenkort zal de aan Telegram verwante blockchain, The Open Network (TON), een nieuwe crypto verwelkomen. De virale ‘tap-to-earn’ Notcoin Game, verbonden met de TON blockchain, gaat namelijk zijn eigen ‘NOT’ token lanceren. Notcoin is een kinderlijk eenvoudig spel dat gebruikers beloningen laat verdienen in de vorm van notcoins. Dit was voorheen slechts een virtuele valuta, maar is nu omgedoopt tot een op blockchain gebaseerde cryptomunt.

Religieuze leiders overwegen crypto metaverse in te zetten voor gelovigen
Religieuze leiders overwegen crypto metaverse in te zetten voor gelovigen

Wat voor spel is Notcoin?

De bèta versie van de Notcoin Game kwam in november vorig jaar uit de grond, zonder enige verwachtingen. De Telegram game bleek echter al snel een groot succes te zijn. In de eerste maand verwierf Notcoin al bijna 500.000 spelers.

Op 1 januari werd vervolgens de officiële versie gelanceerd. Volgens hun eigen schattingen had Notcoin op dat moment 4,1 miljoen spelers die ongeveer 1,2 biljoen van zijn eigen valuta hadden verdiend. Inmiddels heeft het spel al meer dan 35 miljoen spelers aangetrokken, met een piek in het dagelijkse aantal gebruikers van meer dan 6 miljoen.

Met de Telegram minigame kan men notcoins minen door simpelweg op een gouden munt te klikken. Hoe meer men klikt, hoe meer notcoins ze verdienen. Ook kunnen spelers extra notcoins verdienen door taken te voltooien en gebruik te maken van power-ups.

Advertentie

Lancering NOT crypto

Zoals gezegd was notcoin in eerste instantie een nietszeggende in-game valuta, waarmee men bijvoorbeeld een nieuwe achtergrond konden kopen. Een tijdje geleden maakte het team achter het spel bekend een eigen crypto te lanceren op de TON blockchain. Sinds 1 april is het spel tijdelijk gesloten, totdat de nieuwe NOT-token in het leven is geroepen.

De lancering van de crypto stond aanvankelijk voor 20 april maar is nu uitgesteld tot na de Bitcoin (BTC) halving, die morgen plaats zal vinden

Na de lancering zal het spel weer toegankelijk zijn net zoals voorheen. Het enige verschil is dat men nu daadwerkelijk crypto kan delven, in de vorm van de nieuwe op de markt gebrachte NOT-tokens.

De enige manier om notcoins te verkrijgen is door je vingers aan het werk te zetten en ze te verdienen in het spel. ‘’Notcoin heeft een Bitcoin-achtige distributie, waarbij je munten delft door inspanning te leveren,’’ zo schreef het officiële Notcoin-account op socialmediaplatform X.

Wanneer notcoin nu precies zijn eigen NOT-token lanceert is niet duidelijk. Het team acher het bijzondere spel heeft in ieder geval al aangegeven ook na de lancering door te gaan met het ontwikkelen en updaten van het spel. Toekomstige ontwikkelingen omvatten het introduceren van meer op blockchain gebaseerde functies, het lanceren van een Notcoin-store, en samenwerken met andere projecten en platforms.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie